Com és comú en les propostes sud-coreanes, Unboxing girl amaga, darrere d'un aparentment lleuger romanç desenfadat, una forta crítica social. En aquest cas, la directora de Busan, Kim Soo-Jung, posa sobre la taula una situació de desigualtat laboral que es torna confusa en barrejar-se amb una relació amorosa.
La Young-jin viu per a la feina. A l'oficina, el seu equip es recolza en ella, però els de dalt semblen no adonar-se'n. Pacient, no es deixa dominar per la impotència. Fins al dia que, en lloc d’ascendir-la, donen la posició per la qual ha treballat de valent a un home només per ser el fill d'algú. La cosa empitjora quan comença a tenir sentiments per ell fora de la feina. La Young-jin s'enfronta al seu primer amor i a les expectatives que té la societat d’ella com a dona. I alhora intenta navegar un confús dilema moral-emocional: l'èxit de la seva parella significa l'apropiació de la seva feina.
De tempo pausat, Unboxing girl va dirigit a un públic més reflexiu que no es quedi a la superfície de la trama i aprofundeixi una mica més en el que significa ser dona en una societat encara molt tradicional com la sud-coreana.
Celia Sales Valdés – 35milimetros.es