Unboxing girl

Títol original 
Unboxking girl

Llengües Coreà, amb subtítols en català

Fitxa tabs

Sinopsi

L’empresa de la Young-jin gairebé mai no reconeix la seva dedicació laboral pel fet de ser dona, mentre que al seu company de feina, en Jun-seol, no li ha costat gens escalar fins a aconseguir el càrrec de cap de la Young-jin gràcies als seus contactes. Young-jin veu en Jun-seol com un enemic, però alhora sent compassió pel seu buit i l’ajuda a adaptar-se a la companyia. Però en Jun-seol malgrat tot no dubta a robar els dissenys de la seva subordinada sense el seu consentiment. La Young-jin desitja recuperar el disseny robat, però li resulta molt difícil renunciar a l’amor que tant li va costar aconseguir per part de Jun-seol. (asianfilmfestival.barcelona)

Crítica

Com és comú en les propostes sud-coreanes, Unboxing girl amaga, darrere d'un aparentment lleuger romanç desenfadat, una forta crítica social. En aquest cas, la directora de Busan, Kim Soo-Jung, posa sobre la taula una situació de desigualtat laboral que es torna confusa en barrejar-se amb una relació amorosa.

La Young-jin viu per a la feina. A l'oficina, el seu equip es recolza en ella, però els de dalt semblen no adonar-se'n. Pacient, no es deixa dominar per la impotència. Fins al dia que, en lloc d’ascendir-la, donen la posició per la qual ha treballat de valent a un home només per ser el fill d'algú. La cosa empitjora quan comença a tenir sentiments per ell fora de la feina. La Young-jin s'enfronta al seu primer amor i a les expectatives que té la societat d’ella com a dona. I alhora intenta navegar un confús dilema moral-emocional: l'èxit de la seva parella significa l'apropiació de la seva feina.

De tempo pausat, Unboxing girl va dirigit a un públic més reflexiu que no es quedi a la superfície de la trama i aprofundeixi una mica més en el que significa ser dona en una societat encara molt tradicional com la sud-coreana.

Celia Sales Valdés – 35milimetros.es

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

dilluns 31 gen. - 16.45
Sala: 
CineBaix Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Soo-Jung Kim
Intèrprets 
Lee Tae-Kyung
Lee Sanghyun
Lee Bom
Durada 
121 min
País 
Corea del Sud
Gènere 
Drama
romanç
Secció de La Mostra