La Mostra educa

2014
104 min
Secció de La Mostra: 

Chala és un nen d’onze anys que viu amb la seva mare drogoaddicta en un barri de l’Havana. L’únic benefici econòmic que entra a casa és a través de l’entrenament que fa amb gossos de baralla. Carmela és la professora de Chala, per la qual ell sent una gran admiració i respecte, però tot canvia quan ella està malalta i és substituïda per una altra que no sent el mateix afecte cap a Chala, i l’envia a una escola de conducta. Quan Carmela torna a les classes, s’oposa que Chala estigui en aquesta situació i lluita per altres males pràctiques amb les quals no està d’acord. Això posa en perill la seva permanència a l’escola, i també fa cada vegada més sòlida la relació entre ella i el seu alumne.

Cuba
França
2005
90 min
Secció de La Mostra: 

Malú i Jorgito fan la promesa de ser amics de per vida, fins i tot encara que les seves famílies s’odiïn. Quan l’àvia de la Malú mor, la seva mare decideix marxar a viure a l’estranger. A partir d’aquesta decisió, Malú i Jorgito decideixen fugir i recorren gairebé tot Cuba vivint mil i una aventures. Tots dos defensen el dret de viure al seu barri, tenir els seus propis amics, assistir a la seva escola i viure la seva amistat intensament.

Mèxic
2017
95 min
Secció de La Mostra: 

Ana és una curiosa nena que es fa amiga dels éssers imaginaris dels pacients d’un hospital psiquiàtric, on recentment ha arribat juntament amb la seva mare. Amb l’ajuda dels seus nous amics intentarà escapar d’aquí per buscar el seu pare i reunir novament la seva família.