Cinema llatinoamericà

Argentina
2017
82 minuts
Secció de La Mostra: 

Alanis treballa com a prostituta. Té un nadó i comparteix amb Gisela, una companya, un apartament on viu i atén els seus clients, fins que dos inspectors municipals clausuren la seva llar i s’enduen Gisela, acusada de tracta. Alanis arriba plena d'enganys al local de la seva tia, davant de la plaça Miserere. Des d'aquest barri multiracial i violent, Alanis intenta recuperar la seva dignitat, ajudar la seva amiga i cuidar el seu fill. Ofereix al carrer el que sap fer, però fins i tot el carrer té les seves regles i Alanis ha de lluitar pel seu lloc.

Estrena a Catalunya
Llengües:
Versió original en espanyol

Diumenge 5 a les 19.15 - Cinefòrum amb la presència de María Riot, actriu porno, prostituta, feminista i activista pels drets de les treballadores sexuals

Mèxic
2017
95 min
Secció de La Mostra: 

Ana és una curiosa nena que es fa amiga dels éssers imaginaris dels pacients d’un hospital psiquiàtric, on recentment ha arribat juntament amb la seva mare. Amb l’ajuda dels seus nous amics intentarà escapar d’aquí per buscar el seu pare i reunir novament la seva família.

Espanya
Xile
2019
99 min
Secció de La Mostra: 

Segle XX. Pedro arriba a la Terra del Foc, un territori hostil i violent. La seva tasca és fotografiar l'enllaç de Mr. Porter, un poderós latifundista, amb una jove anomenada Sara, de la qual voldrà capturar la seva bellesa i que es convertirà en la seva obsessió. Una obsessió que li farà perdre els seus privilegis socials, condemnant-se a viure en un ambient hostil. Per sobreviure, Pedro acaba traint els seus principis i integrant-se en una societat que contempla el genocidi dels nadius Selknam. Una massacre de la qual acaba sent partícip i còmplice per mitjà de les seves imatges. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

Brasil
Països Baixos
Uruguai
2018
101 minuts
Secció de La Mostra: 

Iremar treballa a les Vaquejadas, un rodeo tradicional del nord-oest del Brasil, viatjant de rodeo a rodeo mentre somia convertir-se en un sastre que dissenyi roba per a dones. Al costat d'ell hi ha els seus companys: el seu compare Zé, la ballarina exòtica Galega i la seva alegre filla Cacá. Junts formen una improvisada família. Però el país està canviant i amb ell canvien ells. Així, Iremar es decidirà a lluitar pel seu desig.

Versió original en portuguès amb subtítols en espanyol

2014
104 min
Secció de La Mostra: 

Chala és un nen d’onze anys que viu amb la seva mare drogoaddicta en un barri de l’Havana. L’únic benefici econòmic que entra a casa és a través de l’entrenament que fa amb gossos de baralla. Carmela és la professora de Chala, per la qual ell sent una gran admiració i respecte, però tot canvia quan ella està malalta i és substituïda per una altra que no sent el mateix afecte cap a Chala, i l’envia a una escola de conducta. Quan Carmela torna a les classes, s’oposa que Chala estigui en aquesta situació i lluita per altres males pràctiques amb les quals no està d’acord. Això posa en perill la seva permanència a l’escola, i també fa cada vegada més sòlida la relació entre ella i el seu alumne.

Espanya
2019
52 min
Secció de La Mostra: 

La història personal de Paquito comença com la d'un de tants homosexuals que es van negar a reconèixer la seva orientació sexual. Però Paquito i la seva família no són la norma. Quan va assumir i acceptar la seva homosexualitat, va donar pas a una història familiar i d'activisme polític complexa.

Entre les quatre parets de la casa de Paquito conviuen tres generacions: Herena, la mare; Miguel, la parella, i Javier, el fill. Al menjador, el televisor parla de noves mesures econòmiques i canvis en una Cuba que transita de la societat socialista a un present de pragmatisme. Però Paquito estima i creu en la revolució cubana, una revolució en trànsit en què els ideals del col·lectiu ja no serveixen per al futur que ve. (ccma.cat)

Llengües Versió original en espanyol

Mèxic
Veneçuela
2016
89 minuts
Secció de La Mostra: 

Enmig d'una Caracas convulsa, Armando és un home de cinquanta anys que treballa al seu propi laboratori de pròtesis dentals. En el seu temps lliure busca homes joves en parades d'autobús i els ofereix diners a canvi que l'acompanyin a casa seva, però només busca companyia i observar-los, no demana més. Però Armando també té un altre costum, la d'espiar un home d'edat avançada, amb qui té un vincle en comú en el seu passat. Un dia Armando coneix Elder, un jove de divuit anys líder d'una petita banda de delinqüents juvenils. I se l'emporta a casa seva, sense que cap dels dos intueixi que d'aquesta trobada naixerà una relació que els canviarà per sempre. (Sensacine)

Versió original en espanyol

Alemanya
Espanya
Estats Units
Països Baixos
Xile
2020
86 min
Secció de La Mostra: 

En Rómulo és un investigador privat a qui li ha arribat el cas d'una dona preocupada pel tracte que pot estar rebent la seva mare en una residència d'ancians. Per descobrir què és el que està passant en aquest lloc, decideix comptar amb l'ajuda d’en Sergio, un home de 83 anys a qui utilitzarà com a espia dins d'aquest asil. Mentre intenta reunir tota mena de proves, fa amistat amb diversos residents. D'aquesta manera, descobreix que la terrible veritat que estaven buscant no té res a veure amb el que havien sospitat. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

Argentina
Espanya
2018
117
Secció de La Mostra: 

Buenos Aires, 1971. Carlitos (Lorenzo Ferro) és un jove de rostre angelical, rínxols daurats i cara de nen. Quan arriba a l'adolescència descobreix la seva veritable vocació: ser un lladre. A l'escola coneix en Ramón (Chino Darín), fill d'una família de delinqüents i preparen junts el seu pròxim cop. Aquí començarà una vida plena de passió, robatoris, mentides i assassinats que convertiran "El Ángel" en l’assassí més gran de la història de l'Argentina. (Bteampictures.es)

Llengües Espanyol

Argentina
2018
95 minuts
Secció de La Mostra: 

L'ancià capatàs d'un ranxo de la Patagònia acaba de ser acomiadat de la feina, ja que serà reemplaçat per un peó més jove. Aquest canvi no serà fàcil per a ell, però tampoc per al seu substitut. Per això tots dos hauran d'aprendre, a la seva manera, a sobreviure a l’hivern següent.

Versió original en espanyol i francès