Ernesto Daranas

Biografia 

Director i guionista del cinema, la ràdio i la televisió cubana, conegut per Conducta (2014), Los dioses rotos (2008) i ¿La vida en rosa? (2004). Llicenciat en Pedagogia i Geografia. Ha fet diferents col·laboracions periodístiques i ha impartit tallers i conferències de guió, direcció i dramatúrgia de la posada audiovisual.

Filmografia

2017 Sergio & Sergei

 2014 Conducta

 2012 Bluechacha (curt)

 2008 Los dioses rotos

 2004 ¿La vida en rosa?

 2004 Los últimos gaiteros de La Habana (curt documental)

2014
104 min
Secció de La Mostra: 

Chala és un nen d’onze anys que viu amb la seva mare drogoaddicta en un barri de l’Havana. L’únic benefici econòmic que entra a casa és a través de l’entrenament que fa amb gossos de baralla. Carmela és la professora de Chala, per la qual ell sent una gran admiració i respecte, però tot canvia quan ella està malalta i és substituïda per una altra que no sent el mateix afecte cap a Chala, i l’envia a una escola de conducta. Quan Carmela torna a les classes, s’oposa que Chala estigui en aquesta situació i lluita per altres males pràctiques amb les quals no està d’acord. Això posa en perill la seva permanència a l’escola, i també fa cada vegada més sòlida la relació entre ella i el seu alumne.

Cuba
Espanya
2017
93 min
Secció de La Mostra: 

Any 1991. L'antiga URSS es desintegra i Cuba entra en una gran crisi econòmica. Sergio, radioaficionat i professor de Marxisme, no sap què fer per reorientar la seva vida. Per la seva banda, Serguéi, l'últim cosmonauta soviètic, es troba gairebé oblidat a l’avariada estació orbital MIR. Sergio i Serguéi es comuniquen, donant inici a una amistat que els ajudarà a enfrontar els canvis que tenen lloc en els seus respectius països. (Filmaffinity)

Llengües Espanyol, anglès i rus, amb subtítols en espanyol