Retrovisor

Bèlgica
França
2010
162 min
Secció de La Mostra: 

Saartjie Baartman era una jove negra natural de Sud-àfrica a la qual es va batejar, per la seva constitució altament (i extremadament) desenvolupada, amb el sobrenom de Venus Hottentote. Un espectacle de fira per a les societats benpensants occidentals del segle XIX. (Sensacine)

Llengües Francès, anglès, afrikaans, holandès, amb subtítols en català

Canadà
2012
90 min
Secció de La Mostra: 

En algun indret de l’Àfrica subsahariana, en una petit i remot llogaret, Komona, una nena de 12 anys, viu pacíficament amb els seus pares, fins al dia que és segrestada per l’exèrcit rebel i es veu obligada a combatre com a nena soldat. Per la seva capacitat per salvar-se, l’anomenen “bruixa de la guerra”. La seva única sortida i amic serà en Mago, un noi albí de 15 anys que vol casar-se amb ella. (labutaca.net)

Llengües Francès i lingala, amb subtítols en espanyol

Alemanya
França
Països Baixos
Sud-àfrica
2017
88 min
Secció de La Mostra: 

Com  cada  any,  Xolani,  obrer  solitari,  participa  al  costat  d'altres  homes  de  la seva  comunitat  en  un  ritus  iniciàtic  tradicional  per  a  joves  que  estan  en  els últims anys de l'adolescència: seran circumcidats i després "preparats" per a la  vida  d'un  home  de  veritat.  Kwanda,  procedent  d'una  família  benestant  de Johannesburg i tutelat per Xolani, rep les burles dels seus companys per ser de  ciutat  i  massa  sensible.  Quan  Kwanda  descobreix  que  Xolani  està enamorat  en  secret  d'un  altre  dels  cuidadors,  la  vida de  tots  tres  canviarà radicalment. (filmaffinity.com)

Llengües: Xhosa, afrikaans, anglès, amb subtítols en espanyol