Retrovisor

2017
96 min
Secció de La Mostra: 

Abu Shadi, de 60 anys, viu a Natzaret, i és pare divorciat i professor d'escola. La seva filla és a punt de casar-se i Abu ha de viure sol fins que el seu fill, un arquitecte que viu a Roma des de fa molts anys, arribi per ajudar en la preparació del casament. Com exigeix la tradició palestina local, han d’entregar la invitació a cada convidat personalment. Mentre pare i fill, gairebé uns desconeguts, passen uns dies junts, la seva fràgil relació es veurà posada a prova. (FilmAffinity)

Llengües Àrab amb subtítols en espanyol

Alemanya
França
Països Baixos
Sud-àfrica
2017
88 min
Secció de La Mostra: 

Com  cada  any,  Xolani,  obrer  solitari,  participa  al  costat  d'altres  homes  de  la seva  comunitat  en  un  ritus  iniciàtic  tradicional  per  a  joves  que  estan  en  els últims anys de l'adolescència: seran circumcidats i després "preparats" per a la  vida  d'un  home  de  veritat.  Kwanda,  procedent  d'una  família  benestant  de Johannesburg i tutelat per Xolani, rep les burles dels seus companys per ser de  ciutat  i  massa  sensible.  Quan  Kwanda  descobreix  que  Xolani  està enamorat  en  secret  d'un  altre  dels  cuidadors,  la  vida de  tots  tres  canviarà radicalment. (filmaffinity.com)

Llengües: Xhosa, afrikaans, anglès, amb subtítols en espanyol

Canadà
França
Iraq
Països Baixos
Qatar
Regne Unit
2017
82 min
Secció de La Mostra: 

30 de desembre de 2006, primer dia de la Celebració del Sacrifici, una de les més sagrades festivitats musulmanes. L'estació de tren de Bagdad torna a reobrir i Sara té la fèrria intenció de perpetrar un atemptat suïcida. Mentrestant, Salam és un comerciant molt perspicaç que ràpidament s’adona de les intencions de la jove i decideix per tots els mitjans dissuadir-la del seu pla. Després d'una sèrie de successos, Sara pren com a ostatge Salam, però tot i així aquest seguirà intentant convèncer-la que posi fi a les seves intencions. Aconseguirà el comerciant evitar l'atemptat? (Sensacine.com)

Llengües Àrab i anglès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Iran
República Txeca
2020
151 min
Secció de La Mostra: 

Quatre històries sobre la fortalesa moral i la pena de mort que qüestionen fins a quin punt la llibertat individual pot expressar-se en un règim despòtic. (FilmAffinity)

Llengües Persa i alemany, amb subtítols en espanyol

Jordània
2014
100 min
Secció de La Mostra: 

Aràbia, 1916. En Theeb -llop en àrab- viu amb la seva tribu beduïna en un racó oblidat de l'Imperi Otomà. Després d'haver perdut recentment el seu pare, en Hussein ha de criar el seu germà Theeb. Les seves vides són interrompudes amb l'arribada d'un oficial de l'exèrcit britànic i el seu guia en una missió misteriosa. Incapaç de negar la seva ajuda al britànic per por de deshonrar la reputació del seu difunt pare, en Hussein es compromet a acompanyar-los al seu destí, un pou d'aigua a l'antiga ruta de peregrinació a la Meca. Temorós de perdre el seu germà, en Theeb persegueix en Hussein i s'embarca en un perillós viatge a través del desert d'Aràbia que, des de l'esclat de la Primera Guerra Mundial, s'ha convertit en el vedat de caça de mercenaris otomans, revolucionaris àrabs i assaltants beduïns marginats. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, anglès i turc, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
Marroc
2017
119 min
Secció de La Mostra: 

A la Casablanca del 2015, un formiguer de protestes i convulsió social, les vides de diversos personatges es creuen: la Salima, que lluita contra els estereotips sobre la dona de la societat musulmana; Monsieur Joe, l'amo jueu d'un cafè que es debat entre honrar les tradicions i els seus propis desitjos; la jove problemàtica de classe mitjana, Inés, que està vivint el seu despertar sexual; i Hakim, fan de Freddy Mercury, que vol guanyar-se la vida com a cantant davant el rebuig del seu pare conservador. Abans, als anys 80, un professor intenta resistir als preceptes del Govern i seguir fent somiar els seus alumnes. (juntadeandalucia.es)

Llengües Àrab, llengües berbers  francès, amb subtítols en espanyol

Canadà
2012
90 min
Secció de La Mostra: 

En algun indret de l’Àfrica subsahariana, en una petit i remot llogaret, Komona, una nena de 12 anys, viu pacíficament amb els seus pares, fins al dia que és segrestada per l’exèrcit rebel i es veu obligada a combatre com a nena soldat. Per la seva capacitat per salvar-se, l’anomenen “bruixa de la guerra”. La seva única sortida i amic serà en Mago, un noi albí de 15 anys que vol casar-se amb ella. (labutaca.net)

Llengües Francès i lingala, amb subtítols en espanyol

França
Marroc
Qatar
2018
79 min
Secció de La Mostra: 

Sofia és una dona, de 20 anys, que viu amb els seus pares a Casablanca. La jove s'adona que està embarassada i, ara, s'ha d'enfrontar a la dura realitat: en aquesta regió, està prohibit donar a llum un fill si els pares no estan casats. Sofia haurà de recórrer a l'ajuda de la seva amiga, Lena, per ocultar la seva filla acabada de néixer i, també, la veritat sobre com va ser concebuda. Aquestes, però, no seran les úniques afectades. Omar, el pare de la nena, podria enfrontar-se a una pena de cinc anys de presó si Sofia, en un intent per deslliurar-se de la presó, l'acusa d'haver-la violat. (Sensacine)

Llengües Àrab i francès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Regne Unit
2021
129 min
Secció de La Mostra: 

Capturat pel govern dels Estats Units, el musulmà Mohamedou Ould Slahi (Rahim) sobreviu a la presó de Guantánamo on porta més d'una dècada sense càrrecs ni judici, sospitós d'haver reclutat a Alemanya membres d'Al-Qaeda que van participar a l’11S. Després d'haver perdut tota esperança, Slahi troba aliades en l'advocada defensora Nancy Hollander (Foster) i la seva associada Teri Duncan (Woodley). Junts s'enfrontaran a innombrables obstacles en una recerca desesperada de justícia. (FilmAffinity)

Llengües Francès, anglès, àrab i alemany, amb subtítols en espanyol

França
Tunísia
2019
88 min
Secció de La Mostra: 

Després d'anys a l'estranger a París, la Selma, una psicoanalista, torna a Tunísia amb el somni d'obrir la seva pròpia clínica de psicoteràpia. Allà haurà de tractar amb pacients nous i adaptar-se als problemes ocasionats per les seves diferències culturals.

En aquesta comèdia que suposa el seu debut al món del cinema, Manele Labidi obre una finestra fascinant a la Tunísia moderna en una cruïlla, amb una història de contrastos, contradiccions i enfrontaments culturals, plena de vitalitat i humor. (sesnacine.com)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol