Alba Sotorra

Biografia 

Alba Sotorra Clua (Reus, 1980) és directora i productora de documentals. És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid, 2004, i màster europeu en Estudis Culturals per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, 2008. Ha participat en diversos tallers de documentals. Les seves obres se centren en històries humanes que reflexionen, des d'una perspectiva de gènere, sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat.

Filmografia

2017 Love and Sacrifice (documental) (postproducció)

 2015/VI Game Over (documental)

 2012 Ferida arrel: Maria-Mercè Marçal (segment directora)

 2011 Qatar: The Race (documental)

 2008 Miradas desveladas (documental)

 2007 Festa major II (curt documental)

Alemanya
Espanya
Síria
2018
80 min
Secció de La Mostra: 

Moguda pel record de les víctimes d’agressió sexual, la comandant Arian lidera una de les Unitats de Protecció de Dones (YPJ) de la resistència kurda. El seu batalló, format íntegrament per dones, es dirigeix a la ciutat de Kobane per alliberar el seu poble de les arpes de l’ISIS. A mesura que avancen, la reivindicació del veritable significat de la seva lluita pren força: l’exigència de llibertat per a la propera generació de dones. (mostrafilmsdones.cat)

Llengües Kurd i àrab, amb subtítols en català

Alemanya
Espanya
2018
80 min

Moguda pel record de les víctimes d’agressió sexual, la comandant Arian lidera una de les Unitats de Protecció de Dones (YPJ) de la resistència kurda. El seu batalló, format íntegrament per dones, es dirigeix a la ciutat de Kobane per alliberar el seu poble de les arpes de l’ISIS. A mesura que avancen, la reivindicació del veritable significat de la seva lluita pren força: l’exigència de llibertat per a la propera generació de dones.(mostrafilmsdones.cat)

Llengües: Kurd i àrab, amb subtítols en català