Amat Escalante

Biografia 

Nascut a Barcelona, ​​lloc de pas per als seus pares, mexicà ell i nord-americà ella, que residien a Noruega, Amat Escalante es va criar a Guanajuato, al Mèxic natal del seu progenitor. El 2001 es muda a la Ciutat Comtal, per estudiar cinema al Centre d'Estudis Cinematogràfics per, posteriorment, completar la seva formació a l'Escola Internacional de Cinema i Televisió de l'Havana. El 2002 dirigeix ​​el seu primer curtmetratge, Amarrados, premiat al Festival de Berlín, abans d'iniciar el seu camí com a ajudant de direcció de Carlos Reygadas que, a la llarga, acabarà convertint-se en el seu padrí professional, finançant el seu debut a la gran pantalla el 2005 amb Sangre, premiada a la secció “Un certain regard” del Festival de Canes. Amb el suport de Reygadas, Escalante agafa com un dels noms clau del nou cinema mexicà gràcies a títols com Los bastardos, Heli, consagració definitiva del director hispanomexicà entre els grans i premi al millor director al Festival de Canes de 2013, i La región salvaje.

Filmografia

2016 La región salvaje

 2014 Esclava (crut)

 2013 Heli

 2010 Revolución (segment "El cura Nicolas colgado")

2008 Los bastardos

2005 Sangre

2002 Amarrados (curt)

Premis

Austin Fantastic Fest 2016

Guanyador Premi Fantastic Features  a millor director

Black Movie Film Festival 2017

Nominació Premi del Públic

Festival de Cinema de Munic 2017

Nominació Premi ARRI / OSRAM a millor pel·lícula internacional

Premis Fénix (Fenix ​​Film Awards) 2017

Nominació Premi Fènix a millor director, millor edició, millor fotografia-ficció , millor guió, millor pel·lícula i millor so

Festival Internacional de Cinema de San Sebastián 2016

Nominació Premi Horizontes

Festival de cinema de Sidney 2017

Nominació Premi de Cinema de Sydney a millor pel·lícula

Festival de Cinema de Venècia 2016

Guanyadora Lleó de Plata pel millor director

Nominació Lleó d'Or a millor pel·lícula i nominació al Lleó Queer

2017
100 minuts
Secció de La Mostra: 

Una història d'amor i desamor en una ciutat del Bajío mexicà. Verónica baixa la muntanya, prop d'on va caure un meteorit i va alterar la naturalesa de la zona. Així mateix ella alterarà les vides d'Ángel i Alejandra, un jove matrimoni que posa a prova la seva força de voluntat i amb els seus dos petits, haurà de vèncer les adversitats. (Cineuropa.org)

Versió original en espanyol i anglès