Angela Wanjiku Wamai

Biografia 

Nascuda i criada a Nairobi, Kenya, Wamai va assistir a una escola de cinema a l'Havana, Cuba, abans de tornar a casa per iniciar la seva carrera professional. Exalumne de Talents Durban, el programa de desenvolupament conjunt amb la Berlinale, Wamai ha guanyat experiència com a muntadora en títols aclamats com New Moon dirigida per Philippa Ndisi-Herrmann i No Simple Way Home d'Akuol de Mabior.

Malgrat la desolació dels seus temes i la seva confrontació de complexitats ètiques –o a causa d’aquestes–, Shimoni ha estat un èxit en el circuit de festivals des que es va estrenar l'any passat al Festival Internacional de Cinema de Toronto (TIFF). La pel·lícula ha tingut molt bones critiques al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam i al de Fespaco, on Wamai va rebre el Bronze Stallion, el tercer premi del festival.

Filmografia

2022 The Pit

2022 Shimoni

Kenya
2022
97 min

Després de 7 anys a la presó, en Geoffrey, de 35 anys, ha de tornar a començar la seva vida a Shimoni, un tranquil poble de la Kenya rural, un lloc que detesta. Allí roman amagat al recinte de l'església catòlica local i mai no surt. Però, un diumenge després de missa, en Geoffrey veu un home amb una taca blanca als cabells. Petrificat, s'orina als pantalons i en un moment de ràbia mata un vedell. El monstre l'ha trobat al seu amagatall.

Llengües Suahili, kikuiu i anglès, amb subtítols en espanyol