Bahadur Bham

Biografia 

El multipremiat director Min Bahadur Bham va néixer el 1985 i es va graduar en Literatura Nepalesa i Cinema i postgrau en Filosofia Budista i Ciències Polítiques. Va participar en el Berlinale Talent Campus i en l'Acadèmia de Cinema Asiàtica (Busan) el 2013.

El seu curtmetratge The Flute (2012) i el seu primer llargmetratge Kalo Pothi (2015) van ser les primeres pel·lícules nepaleses presentades al Festival de Cinema de Venècia, i en aquest últim, guanyador del Premi Fedeora en la secció Setmana de la Crítica.

Min Bahadur Bham és també president de la Independent Film Society del Nepal, professor assistent a Oscar Int. Col·legi d'Estudis de Cinema i programador al Festival de Cinema d’Ekadeshma, Nepal.

Filmografia

2015 Kalo Pothi, un pueblo de Nepal

2012 Bansulli (curt)

Premis

Festival Internacional de Cinema de Friburg 2016 nominada al Gran Premi

Festival Internacional de Cinema de Singapur 2015: nominada a millor llargmetratge asiàtic

Festival de Cinema de Taipei 2016: nominada al Gran Premi en el Concurs Internacional de Talent Nou

Festival de Cinema de Venècia 2015: Premi Fedeora a millor pel·lícula (Setmana Internacional de la Crítica Cinematogràfica) i nominada al Premi Internacional de la Setmana de la Crítica

Alemanya
França
Nepal
Suïssa
2017
90 minuts
Secció de La Mostra: 

Un alto el foc temporal porta una tranquil·litat necessària a un poble al nord del Nepal devastat per la guerra. Allà viuen Prakash i Kiran, dos amics inseparables tot i estar dividits per casta i credo social. Junts comencen a criar una gallina amb l'objectiu de vendre els seus ous, però aquesta desapareix i tots dos s'embarquen en un viatge per trobar-la sense adonar-se dels perills que pot suposar la fràgil treva que travessa la guerra civil.

Min Bahadur Bham dirigeix aquest drama protagonitzat pels joves Khadka Raj Nepali i Sukra Raj Rokaya.

Llengües: Nepali, amb subtítols en espanyol