Behrouz Gharib Pour

Biografia 

Nascut el 1950 a Sanandaj, Behrouz Gharib Pour és guionista, director d'escena i cinema. També és mestre de titelles. Garib Pour és llicenciat per la Universitat de Belles Arts. Orduckly és el seu primer llargmetratge.

Va estudiar teatre a la Universitat de Teheran i a l’Acadèmia d’Arts Dramàtiques de Roma (Silvio D’Amico). Va fundar centres de teatre de titelles de Teheran i Esfahan i va transformar l'escorxador de Teheran en el més gran centre cultural de l'Iran. Ha experimentat la redacció i la direcció en camps com el teatre, el teatre de titelles, el cinema, les pel·lícules documentals i la televisió.

Filmografia

2018 Orduckly

1997 Binavayan (minisèrie de TV) (1997-1998)

 

Iran
2018
86 min
Secció de La Mostra: 

El pare de l’Orduckly, que treballa a l’estació de tren de Tabriz, es veu obligat a traslladar-se a Teheran perquè la seva dona pateix una malaltia terminal. Un cop a Teheran, matrícula el seu intel·ligent fill en una important escola sense tenir en compte les tràgiques conseqüències a què haurà de fer front a causa del seu nom. La pel·lícula retrata un patiment compartit per centenars d’iranians: l’opressió, la manca de seguretat, la superficialitat, la insatisfacció i moltes altres coses similars. (asianfilmfestival.barcelona)

Llengües Persa, amb subtítols en espanyol