Catalina Mesa

Biografia 

Va néixer i créixer a Colòmbia. Viatja a Boston, on obté el seu diploma de gestió i comunicacions al Boston College.

Després viatja a Nova York on treballa durant uns anys en una productora. Decideix viatjar a París on comença una nova recerca creativa. Després d'una immersió en la llengua francesa completa una llicenciatura en història de l'art de l'espectacle i un màster en literatura a la Sorbona.

En acabar la seva etapa a la Sorbona, decideix acostar-se a l'art de les imatges i comença un cicle de formació en fotografia, vídeo, edició, a l'Escola Gobelins de París. Després segueix una formació en iniciació a la realització a l'escola de cinema LA FEMIS, i viatja a l’UCLA a realitzar cursos específics en cinematografia digital i direcció.

Paral·lelament a aquesta última etapa de formacions, crea a París la seva productora Miravus, on durant 6 anys realitza diversos projectes fotogràfics i transmèdia per a diferents marques i institucions.

Decideix tornar a Colòmbia durant un temps per tal de celebrar la identitat i preservar la memòria de l'esperit femení de la seva cultura d'origen al poble de Jericó, poble dels seus ancestres. D'aquesta immersió cultural i la trobada amb les dones d'aquest poble neix el seu primer llargmetratge, anomenat Jericó, el infinito vuelo de los días.

Filmografia

2016 Ecos de Jerico (documental)

2016 El infinito vuelo de los días (documental)

Premis

Jericó, el infinito vuelo de los días”: premis i seleccions principals

  • HOT DOCS de Toronto (Canadà) 2016 - Secció Oficial: nominació a Millor Documental Internacional
  • Santa Barbara International Film Festival (Califòrnia) 2017: nominació al premi del Jurat a Millor Documental
  • DOC AVIV de Tel Aviv -  Secció Oficial
  • DOCS Barcelona: premi del públic
  • Sao Paolo International Film Festival - Secció Oficial
  • Festival Cine Latino de Tolosa: Millor Documental i premi del Públic
Colòmbia
França
2016
77 minuts
Secció de La Mostra: 

Jericó, el infinito vuelo de los días és un calidoscòpic de retrats íntims de dones del poble de Jericó, Colòmbia. A través d’un itinerari sensible i musical tenen lloc les trobades i les xerrades entre dones, d’edats i condicions socials diferents. D’una en una es van revelant les seves històries de vida, els seus espais interiors, el seu sentit de l’humor i la seva saviesa. Facetes profundes i autèntiques de l’esperit femení que celebren i preserven el patrimoni immaterial colombià. (Compacto Films)

Estrena a Espanya

Llengües: Versió original en espanyol amb subtítols en espanyol