Cheick Fantamady Camara

Biografia 

Nascut a Conakry (Guinea) el 1960, Cheick Fantamady Camara va estudiar Escriptura de Guió a l’Institut Nacional Audiovisual de França i Direcció a l'Escola Nacional Superior Louis-Lumière. Va ser assistent de direcció de Mohammed Camara i Zeka Laplaine, entre d'altres. Va realitzar un documental i dos curtmetratges. Il va pleuvoir sur Conakry va ser el seu primer llargmetratge. Després de lluitar durant anys per acabar el seu segon llargmetratge, Morbayassa, le serment de Koumba, i contra la malaltia, va morir el 6 de gener de 2017.

Filmografia

2014 Morbayassa

2007 Il va pleuvoir sur Conakry

2004 Be kunko (curtmetratge)

2002 Little John (curtmetratge)

2000 Konorofili (ou anxiété) (curtmetratge)

1996 Documentaire sur le SIAO (documental)

Premis

Il va pleuvoir sur Conakry” premis i seleccions principals

Ouidah (Benín) 2008
Verona 2007
Tübingen-Stuttgart 2007
Songes d’une nuit DV 2007
FESPACO 2007

França
Guinea
2007
103 minuts
Secció de La Mostra: 

BB és un jove dibuixant guineà que és elegit per succeir el seu pare, el fervent imam de la ciutat de Conakry. Atret pels valors de la modernitat, declina l'oferta i es decideix pel desafiament de seguir el seu somni, plantejant un conflicte generacional davant les tradicions i la religió. (FilmAffinity)

Estrena a Catalunya

Llengües Francès i malinke, subtitulada en castellà

França
Guinea
2014
120 min

La Bella, una encantadora guineana de 30 anys, és ballarina en un cabaret de Dakar (Senegal). Porta una vida de prostitució sota el control d'una xarxa de proxenetes dirigida per un home anomenat Kèba. La noia està decidida a trobar el parador de la seva filla, que va ser abandonada en néixer a Bamako fa 18 anys, quan ella era una prostituta de 15 anys… (FCAT)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol