Eliane Caffé

Biografia 

(São Paulo, 1961) Eliane Caffé va realitzar el 1988 el seu primer llargmetratge, Kenôma, que va aconseguir reconeixement internacional i es va exhibir en diversos festivals arreu del món. Les seves següents pel·lícules, Narradores de Javé (2003) i O Sol do Meio Dia (2009), van seguir el mateix camí. També ha dirigit sèries i documentals per a televisió amb un enfocament experimental, a més de treballar coordinant col·lectius audiovisuals en zones conflictives de l'interior del Brasil. Era o Hotel Cambridge va ser un dels projectes seleccionats per a Cine en Construcción al Festival de Sant Sebastià 2015.

Filmografia

2016 Hotel Cambridge

2009 O Sol do Meio Dia

2003 Narradores de Javé

1998 Kenoma

1996 Caligrama (curt)

1988 O Nariz (curt)

Premis

  • Rio de Janeiro International Film Festival 2016 Premi del Públic a la Millor Pel·lícula
  • Premi FIPRESCI a la Millor Pel·lícula Brasilera
  • Premi Brasil a la Millor Edició
Brasil
Espanya
França
2017
100 minuts

Una pel·lícula que ens mostra l'atípica situació del moviment brasiler dels sense sostre i els refugiats que ocupen un edifici abandonat al centre de Sao Paulo. La tensió diària provocada per l'amenaça de desnonament revela els drames, les alegries i els diferents punts de vista dels ocupes. (Cineuropa)

Llengües: Portuguès, francès, àrab, espanyol, lingala i anglès, amb subtítols en espanyol