Eloy Domínguez Serén

Biografia 

Eloy Domínguez Serén va néixer el 1985 a Simes (Galícia). Va estudiar a Salamanca, Milà i Barcelona, ​​on es va graduar el 2010. Abans de debutar com a realitzador va treballar com a crític de cinema tant per a ràdio com per a premsa i es va convertir en membre del Jurat de la Joventut a la 67a Biennal de Venècia el 2010.

El 2012 es va traslladar a Suècia, on va realitzar el seu curtmetratge Pettring. El 2014 va publicar dos nous projectes, el curtmetratge I den nya himlen i el llargmetratge Jet Lag (programat al FID de Marsella, Doc's Kingdom, Museu de la Imatge en Moviment de Nova York i Etats Généraux de Lussas, entre d'altres).

La seva pel·lícula No Cow on the Ice es va estrenar el 2015 a Visions du Réel i va ser guardonada a Toulouse, Filmadrid, Play-Doc, L'Alternativa o Márgenes, mentre que els seus dos treballs més recents, els curts Yellow Brick Road i Rust, es van estrenar a Jihlava IDFF i FID Marseille, respectivament. El 2017, el seu nou projecte Hamada va guanyar dos premis al Doc Outlook de Visions du Réel i el premi de postproducció a Las Palmas i va ser seleccionat a la Doc Station de la Berlinale. A més, també va ser seleccionat per participar a la Berlinale Talents 2017. Hamada es va estrenar a l'IDFA 2018, ha estat seleccionat en festivals com Cinéma du Réel o Bafici i ha estat guardonat a Cinéma du Réel, Festival Internacional de Cinema de Gijón, Tempo o Porto/Post/Doc. Juntament amb aquest projecte, actualment treballa a The Darker it Gets, una producció sueca rodada al cercle àrtic.

Filmografia

2019 The Darker it Gets (en postproducció)

2018 Hamada (documental)

2016 Rust (curtmetratge)

2015 Den gula tegelvägen (curt documental)

2015 No Cow on the Ice (documental)

2014 Jet Lag (migmetratge)

2014 I den nya himlen (curtmetratge)

2013 Pettring (curt documental)

Alemanya
Noruega
Suècia
2018
89 min
Secció de La Mostra: 

Enmig del desert del Sàhara viuen les generacions a les quals el Marroc va negar el país el 1975. Amb vitalitat, humor i situacions inesperades, aquest documental és el retrat d'un grup d'amics que viuen en un campament de refugiats en ple desert. Junts, usen el poder de la creativitat i la diversió per denunciar la realitat que els envolta i expandir-se més enllà dels límits del campament.(Sensacine.com)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol