Hirokazu Koreeda

Biografia 

Somiava ser novel·lista, però el destí li tenia reservada l'excel·lència en un altre art. Kore-eda es va llicenciar a la Universitat de Waseda el 1987 i immediatament va entrar a treballar com a ajudant de direcció en un canal televisiu japonès. A poc a poc es va anar acostant al món del documental. De fet el 1991 va debutar en el llarg amb un film de no ficció, Lessons for a Calf. Aquest vincle intens amb la realitat serà present en totes les seves pel·lícules en el futur, fins i tot en les de ficció. El 1995 va presentar a Venècia la seva primera obra de ficció, Maborosi, mereixedora de l'Osella d'Or.

Des de llavors Kore-eda s'ha convertit en referent del cinema japonès i oriental en general amb obres mestres de la talla d’After Life (premi FIPRESCI al Festival de Sant Sebastià), Distance, Nadie sabe (la primera de les seves pel·lícules que va tenir distribució a les nostres sales), Hana o Still Walking.

Filmografia

 2019 The Truth (postproducció)

 2018 Un asunto de familia

 2017 El tercer asesinato

 2016 Después de la tormenta

 2015 Ishibumi (documental TV)

 2015 Nuestra hermana pequeña

 2013 De tal padre, tal hijo

 2012 Going My Home (minisèrieTV) (5 episodis)

 2012 Fukushima kara no messêji (curt documental)

 2011 Milagro

 2010 Ayashiki bungô kaidan (sèrie TV) (1 episodi) 

 2009 Air doll

 2008 Daijôbu de aruyô ni: Cocco owaranai tabi (documental)

 2008 Still Walking

 2006 Hana

 2004 Nadie sabe

 2001 Distance

 1998 After life

 1996 Without Memory (documental TV)

 1995 Maboroshi

 1994 Kare no inai hachigatsu ga (documental)

 1991 Mou hitotsu no kyouiku - Ina shogakkou haru gumi

          no kiroku (documental)

 1991 Shikashi - Fukushi kirisute no jidai ni (documental)

 1989 Nonfix (sèrie documental TV)

Japó
2018
121 min
Secció de La Mostra: 

Osamu i el seu fill es troben amb una nena al mig d'un fred glacial. Al principi, i després de ser reticent a acollir la nena, l'esposa d'Osamu acceptarà cuidar-la quan s'assabenti de les dificultats que afronta. Tot i que la família és pobra i amb prou feines guanya prou diners per sobreviure a través de petits delictes, semblen viure feliços junts, fins que un accident imprevist revela secrets ocults i posa a prova els llaços que els uneixen. (Filmaffinity)

Llengües Japonès amb subtítols en espanyol