Michel Ocelot

Biografia 

Nascut a la Costa Blava (Villefranche-sur-Mer, França, 1943), Michel Ocelot va passar la seva infància a Guinea i la seva adolescència a Anjou (França). Actualment viu a París. Després d'estudiar Art, es va dedicar al cinema d'animació i a la creació personal. Ha realitzat totes les seves obres, des del principi, a partir dels seus guions i dibuixos. Va ser president de l’ASIFA, Associació Internacional de Cinema d'Animació, del 1994 fins al 2000. El personatge de Kirikú, que ha donat peu a dues pel·lícules, és el senyal d'identitat de la carrera cinematogràfica del cineasta francès.

Filmografia

2018 Dilili à Paris (postproducció)

2016 Ivan Tsarévitch et la princesse changeante

2012 Kirikou et les hommes et les femmes

2011 Los cuentos de la noche

2010 Dragons et princesses (sèrie de curts TV) (10 episodis)

2007 Björk: Earth Intruders (curt vídeo)

2006 Azur & Asmar

2005 Kirikou et les bêtes sauvages

2000 Príncipes y princesas

1998 Kirikú y la bruja

1992 Bergère qui danse (curt TV)

1992 La belle fille et le sorcier (curt TV)

1992 Le Prince des Joyaux (curt TV)

1992 Les contes de la nuit (pel·lícula TV)

1989 Ciné si (sèrie TV) (8 episodis)

1987 Les quatre voeux du vilain et de sa femme (curt)

1983 La princesse insensible (sèrie TV) (13 episodis)

1982 La légende du pauvre bossu (curt)

1981 Les filles de l'égalité (curt)

1980 Les 3 inventeurs (curt)

Premis

  • Festival Internacional de Cinema Animat 2017 nominació Millor
  • Festival de Cinema de Canes 2006: nominació premi CICAE
  • Premis Cesar, França 2007: nominació Millor Música escrita per a una pel·lícula
  • Premis Goya 2008: nominació Millor Pel·lícula d’Animació
  • Festival de Cinema de Munich 2007: premi Públic Infantil
Bèlgica
Espanya
França
Itàlia
2006
92 minuts

Faula que tracta el tema de la tolerància elaborada pel director de Kirikú i la bruixa, Michel Ocelot. Azur, ros i d'ulls blaus és fill d'un noble, i Asmar, de pèl fosc, és fill de la dona que els ha criat. Eren tan amics que es consideraven germans. Però una vegada que van créixer, els seus camins es van separar de forma violenta arribant fins i tot a convertir-se en rivals. Cada un busca la fada Dijins al Maghreb medieval, fet que provocarà el seu retrobament. (Sensacine)

Llengües: Doblada en català