Philippe Van Leeuw

Biografia 

Philippe Van Leeuw va néixer a Brussel·les (Bèlgica) el 1954 i actualment viu a París. Va estudiar a l'escola de cinema INSAS a Brussel·les i després es va traslladar a Los Angeles per estudiar cinematografia a l'American Film Institute, on entre els seus professors hi havia Sven Nykvist i Conrad Hall. Després de tornar a Europa, va ser director de fotografia en diversos documentals i anuncis. El seu primer llargmetratge com a director de fotografia va ser The Life of Jesus de Bruno Dumont el 1997. Des d'aleshores ha passat a dirigir la ficció amb The day God walked away, la seva pel·lícula de debut com a director. La seva pel·lícula Insyriated es va projectar a la secció Berlinale Panorama, on va guanyar el Premi del Públic.

Filmografia

2017 Insyriated

2009 Le jour où Dieu est parti en voyage

Premis

Festival Internacional de Cinema de Berlín 2017 Segell Europa Cinemas i Premi del Públic (secció “Panorama”)

Festival Internacional de Cinema del Caire 2017: Piràmide de Plata a millor actriu (Diamand Bou Abboud) i nominada a Piràmide d'Or a millor pel·lícula

CPH PIX 2017: Premi del públic

Premis Lumiere, França 2018: nominada a millor actriu (Hiam Abbass) i a millor pel·lícula de llengua francesa

Festival Internacional de Cinema de Seattle 2017: nominada a l’Agulla d’Or a millor director

Festival de Cinema d'Estocolm 2017: nominada al Cavall de Bronze a millor pel·lícula

Festival de Cinema de Taipei 2017: nominada al Gran Premi en el Concurs Internacional de Nous Talents

Premis Mundials de Bandes Sonores 2017: nominada a millor banda sonora original per a una producció belga

Bèlgica
França
Líban
2017
87 minuts
Secció de La Mostra: 

Una mare intenta protegir els seus tres fills del setge que pateix la seva llar dia rere dia. Oum Yazan viu amb el que queda de la seva família a Síria, lloc assetjat per un conflicte armat. Els bombardejos se succeeixen i sortir al carrer es converteix en una missió que potser mai porti a terme pels franctiradors que pentinen cada racó a la recerca de l'enemic. A més els saquejadors del lloc aguaiten a cada cantonada i tem per la integritat dels seus fills.

Aquesta és la vida de moltes persones que viuen a Síria i la producció d'origen belga dirigida per Philippe Van Leeuw (Stable Unstable) ha volgut oferir-ne un fidel reflex a través d'un relat fictici. Completen el repartiment Hiam Abbass (Blade Runner 2049) i Diamand Bou Abboud (L'insulte).

Estrena al Catalunya i Espanya

Llengües: Àrab amb subtítols en espanyol