Ryûsuke Hamaguchi

Biografia 

Després de graduar-se a la Universitat de Tòquio, el director de cinema i guionista japonès Ryusuke Hamaguchi va treballar a la indústria del cinema comercial durant uns anys abans d'ingressar en el programa de postgrau en cinema a la Universitat de les Arts de Tòquio. La seva pel·lícula de graduació Passion va ser seleccionada per a la competència de la Tòquio Filmex 2008. Mentre era un artista resident a KIITO Design and Creative Center Kobe el 2013, va treballar en la seva pel·lícula Happy Hour (2015). Les quatre actrius principals van compartir el premi a la millor actriu i la pel·lícula va obtenir una menció especial pel seu guió al Festival de Cinema de Locarno 2015. La seva pel·lícula Asako I & II, adaptació de la novel·la de 2010 de Tomoka Shibasaki, va ser seleccionada per competir per la Palma d'Or al Festival de Cinema de Canes 2018. La seva cinta més recent, La rueda de la fortuna y la fantasía (2021), va ser seleccionada per a competició al Festival Internacional de Cinema de Berlin 2021. (Sensacine)

Japó
2021
169 min
Secció de La Mostra: 

Tot i no ser capaç de recuperar-se d'un drama personal, Yusuke Kafuku, actor i director de teatre, accepta muntar l'obra Tio Vania en un festival d'Hiroshima. Allà, coneix la Misaki, una jove reservada que li han assignat com a xofer. A mesura que passen els trajectes, la sinceritat creixent de les converses els obliga a enfrontar-se al seu passat. (FilmAffinity)

Llengües Japonès, anglès, llenguatge de signes coreà, alemany, mandarí, tagàlog, coreà i indonesi, amb subtítols en espanyol

Japó
2023
106

La Takumi i la seva filla, Hana, viuen en un poble proper a Tòquio. La seva vida es veurà profundament afectada quan descobreixen que prop de casa seva es construirà un càmping glamurós perquè els habitants de la ciutat facin escapades còmodes a la natura. (caramelfilms.es)

 Llengües Japonès, amb subtítols en espanyol