Shubhashish Bhutiani

Biografia 

Shubhashish Bhutiani (nascut el 20 de juliol de 1991) és director de cinema, actor i guionista indi. Va debutar a Bollywood amb la pel·lícula Mukti Bhawan, centrada en les relacions i la família, amb la qual va guanyar el Premi a Millor Pel·lícula (i una Menció Especial) als 64è Premis Nacionals de Cinema.

Bhutiani, resident a Mumbai, només tenia 21 anys quan va escriure i va dirigir Kush, la seva tesi fílmica pel curs de postgrau de l'Escola d'Arts Visuals de Nova York. Situada en el rerefons dels disturbis anti-Sikh de 1984, aquesta pel·lícula de 25 minuts va demostrar la seva sensibilitat i artesania. També li va fer guanyar diversos llorers: un premi al Festival Internacional de Cinema de Venècia de 2013, el Premi Nacional de Cinematografia a la Millor Pel·lícula de Promoció (2013) i més de 25 premis internacionals. A més, Kush va ser preseleccionat a l’Oscar a Millor Curtmetratge el 2014

Filmografia

2012/I The Star (curt) (completat)

 2016 Hotel Salvación

 2013 Kush (curt)

Índia
2016
102 min
Secció de La Mostra: 

Daya, un ancià, nota que ha arribat el seu moment i desitja viatjar a Benarés, a la vora del Ganges, amb l’esperança de morir allà i aconseguir la salvació. El seu fill Rajiv va amb ell, deixant enrere la seva feina, la seva esposa i la seva filla. Arribats a la ciutat santa, els dos homes lloguen una habitació a l’Hotel Salvación, un lloc reservat per a persones a punt de morir. (cineciutat.org)