Victor Gaviria

Biografia 

Nascut a la ciutat de Medellín (Colòmbia) el 1955, és director, guionista, escriptor i poeta. Va cursar estudis de psicologia a Medellín, però els va interrompre per dedicar-se al cinema. Des de molt jove va mostrar inquietuds literàries i cinematogràfiques, i es va centrar en el curtmetratge i la poesia. Després de rodar diversos curts, realitza el seu primer llarg, Rodrigo D: No futur, el 1990 (cinta que va obtenir nombrosos premis en certàmens internacionals). Ha fet diferents pel·lícules en les quals barreja el documental amb la ficció i en què destaca el tractament de les problemàtiques socials de Medellín.

Va ser director de dos festivals de cinema regionals durant més d'una dècada, el Festival de Cinema de Santa Fe d'Antioquia i el Festival de Cinema Colombià de Medellín. Actualment és el director de la Corporació Antioquia Audiovisual, que l'1 de juliol de 2016 va organitzar el Primer Festival de Cinema de Jardí

Filmografia

2016 La mujer del animal

2004 Sumas y restas

1998 La vendedora de rosas

1992 Don Isa (curt) (com a Víctor Manuel Gaviria)

1990 Rodrigo D: No futuro

1987 Los cuentos de Campo Valdés (curt)

1985 La vieja guardia (curt)

1985 Los músicos (curt)

1978 Buscando tréboles (curt)

Premis

  • Festival de Málaga. Cine Español.2017 Biznaga de Plata a la Millor Direcció (Victor Gaviria)
  • Biznaga de Plata al Millor Muntatge (Etienne Boussac)
Colòmbia
2016
120 minuts
Secció de La Mostra: 

Després de ser descoberta disfressant-se de Verge, per por del seu pare Amparo fuig de l'internat de monges on l’acollien. Arriba a un barri marginat de Medellín a viure de "arrambada" on hi ha la seva germana. Quan el seu cunyat la introdueix a la família, el cosí Libardo queda infatuat amb ella, la rapta en un ritu matrimonial per després obligar-la a viure sota el seu mateix sostre; la família de l'Animal, testimoni del seu captiveri. La comunitat, acovardida per Libardo, no intercedeix en favor d'Amparo, que és abandonada a la vigilància permanent. Forçada a convertir-se en la dona de l'Animal, Amparo té una nena sense poder evitar-ho. Podrà, per mitjà de l'amor i la temprança, aturar la repetició del cicle del qual també va ser víctima la seva mare, sobreviure i salvar la seva filla? (Filmaffinity)

Llengua: Versió original en espanyol