LA MUJER DEL ANIMAL

Títol original 
LA MUJER DEL ANIMAL
Títol en castellà 
LA MUJER DEL ANIMAL

Trailer Oficial de "La Mujer del Animal" dirigida por Víctor Gaviria

Llengua: Versió original en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Després de ser descoberta disfressant-se de Verge, per por del seu pare Amparo fuig de l'internat de monges on l’acollien. Arriba a un barri marginat de Medellín a viure de "arrambada" on hi ha la seva germana. Quan el seu cunyat la introdueix a la família, el cosí Libardo queda infatuat amb ella, la rapta en un ritu matrimonial per després obligar-la a viure sota el seu mateix sostre; la família de l'Animal, testimoni del seu captiveri. La comunitat, acovardida per Libardo, no intercedeix en favor d'Amparo, que és abandonada a la vigilància permanent. Forçada a convertir-se en la dona de l'Animal, Amparo té una nena sense poder evitar-ho. Podrà, per mitjà de l'amor i la temprança, aturar la repetició del cicle del qual també va ser víctima la seva mare, sobreviure i salvar la seva filla? (Filmaffinity)

Premis i seleccions
  • Festival de Málaga. Cine Español.2017: Biznaga de Plata a la Millor Direcció (Victor Gaviria)
  • Biznaga de Plata al Millor Muntatge (Etienne Boussac)
Crítica

Crua història de maltractament de gènere, per l'autor de 'La venedora de roses'

 

Víctor Gaviria va dir en una entrevista que del maltractament de gènere no sortia un relat plaent. El primer colombià a concursar a Canes, Secció Oficial, es va proposar demostrar aquest axioma dirigint una pel·lícula. Basada en una història real, La mujer del animal, naixia així 20 anys després de l'èxit de La vendedora de rosas.

L'adolescent Amparo s’escapa d'un internat per acabar en un barri de barraques de Medellín. És allà, mentre viu amb la seva germana, quan Libardo, anomenat per tots 'l'Animal', s'obsessiona amb ella, la rapta, la viola i la sotmet durant els següents set anys de la seva vida. Com a Dogville, Víctor Gaviria posa el dit sobre aquests veïns que observen els abusos continuats i corren les cortines de casa seva, convertint-se en còmplices silenciosos d'un mal que requereix poques mans i moltes boques tancades. El resultat és brutal. Dues hores de maltractament, vexacions i humiliació, d'intents de fuga, de por, ràbia i impotència amb una cal·ligrafia tan propera com desmanegada. Un retrat cru que, com a espectador, subratlla el contrast que sempre hi ha entre la desesperació de la pantalla i la comoditat efímera de la sala de cinema. Hi ha qui dirà que, tot i que Gaviria està molt a prop de recrear-se amb tanta violència de gènere, aquesta és una forma de conscienciació per als que no volen veure. Aquests que, després de la sessió, correran la cortina una altra vegada.

Andrea G. Bermejo - Cinemania

Sala: 
CineBaix Sala 4
CineBaix Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Víctor Gaviria
Intèrprets 
Natalia Polo
Tito Alexander Gómez
Michelle Madrigal
Dulce M. Jiménez
Karen L. Ricardo
Luisa F. Valderrama
Adriana López
Durada 
120 minuts
País 
Colòmbia
Gènere 
Ficció (drama)
Producció 
Polo a Tierra
Viga Producciones
Secció de La Mostra