Walid Mattar

Biografia 

Nascut a Tunísia el 1980, Walid Mattar és membre de la Federació Tunisiana de Cineastes Amateurs des que tenia 13 anys. Es va iniciar com a director de fotografia fins a arribar a dirigir el seu primer curtmetratge el 2003, després de completar els seus estudis cinematogràfics a París. El 2006, va codirigir al costat de Leyla Bouzid el curtmetratge Sbeh El Khir en el marc del projecte "10 courts, 10 regards" que incloïen a joves realitzadors tunisians. Després de dirigir tres curtmetratges més, un d'ells coguionitzat de nou amb Leyla Bouzid, Mattar ha debutat en el camp del llargmetratge amb Vent du Nord, que s'ha estrenat comercialment a França

Filmografia

2017 Vent du Nord

 2012 L’Offrende (curt)

 2012 Baba Noël (curt)

 2010 Tendid... (curt)

 2006 Sbeh El Khir (curt)

 2003 Le Cuirassé Abdelkarim (curt)

Bèlgica
França
Tunísia
2017
89 min
Secció de La Mostra: 

El nord de França, la fàbrica d'Hervé acaba de ser deslocalitzada. És l'únic obrer que es resigna ja que Hervé somia una altra vida: ser pescador i transmetre aquesta passió al seu fill. A l'extraradi de Tunis, hi ha una fàbrica deslocalitzada. Foued es queda a l'atur. És l'ocasió per ocupar-se de la seva mare i sobretot, per seduir la noia que estima. Els camins d'Hervé i Foued s'assemblen i es complementen. (filmaffinity.com)

Llengües: Francès i àrab, amb subtítols en espanyol