Wang Quan'an

Biografia 

Wang Quan'an (Shanxi, Xina; 1965) és un guionista, director i actor de cinema. Actualment és un dels directors i guionistes més importants i influents en el mercat cinematogràfic xinès, obrint-se portes alhora en l'àmbit internacional. En el seu cinema es reflecteix la línia que segueixen els anomenats directors de la Sisena Generació de directors xinesos. La "Sisena Generació" és el nom concedit a un grup de directors xinesos que es van graduar a l'Acadèmia de Cinema de Pequín i l'Institut Central de Drama a finals dels anys 80 i la dècada dels 90, que inclouen Wang Xiaoshuai, Lou Ye, Lu Xuechang, Zhang Yuan, Guan Hu, Li Xin i Jia Zhangke.

Com a seguidor d'aquest moviment, Wang Quan'an reflecteix en les seves pel·lícules la realitat social xinesa, moltes vegades de forma dramàtica i una mica exagerada. Parla de classes baixes, posa de manifest la problemàtica de la modernització al país. Parla de la vida de la gent, sobretot de les dones, la qual cosa li inspira molt, com per exemple en pel·lícules com La boda de Tuya (2006) o Fuego de Fénix (2008).

Filmografia

2019 Öndög

 2011 Bai lu yuan

 2010 Tuan yuan

 2009 Fang zhi gu niang

 2006 La boda de Tuya

 2004 Jing zhe

 1999 Yue shi

Mongòlia
Xina
2019
100 min
Secció de La Mostra: 

Una dona és trobada assassinada a l'estepa de Mongòlia. Durant una nit, un policia jove i inexpert ha de custodiar l'escena del crim. Atès que desconeix els perills del lloc, li envien una pastora local per protegir-lo a ell i el cadàver. Es tracta d'una dona resoluda, d'uns trenta i tants anys, que sap com manejar un rifle i espantar els llops. Ella s'encarrega d'encendre una foguera per combatre el fred. L'alcohol també ajuda a aquest propòsit, així com la proximitat dels cossos que la dona propicia. (filmaffinity.com)

Llengües Mongol, amb subtítols en espanyol