La Mostra Educa fomentarà el debat entre els joves amb tres projeccions especials

cartell_azur
04/11/2018

Secció habitual, aquest any compta amb uns títols excepcionals que alumnes de diferents col·legis i instituts veuran dijous 15 de novembre.  

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat reafirma un any més el seu compromís no només amb la realitat del món contemporani, especialment de la que ens arriba en forma cinematogràfica des del món àrab, sinó també amb l'educació dels més joves, un dels pilars fonamentals d'una societat oberta i tolerant. Per això, el certamen continua incorporant en aquesta 12a edició la secció La Mostra Educa, un espai matinal de projeccions on els i les alumnes de diferents col·legis i instituts de la comarca poden gaudir d'algunes de les pel·lícules de la programació, especialment seleccionades per les seves edats. 

Aquestes són les pel·lícules que podran veure dijous 15 de novembre, a les 10h del matí:

- ¿Y ahora adónde vamos? de la libanesa Nadine Labaki (protagonista de la secció Focus d'aquesta edició), mostra la capacitat de superació d'un grup de dones en mig de la mort i la misèria d'un país en guerra, en una combinació de drama i comèdia amb vocació de retrat social. 

- Azur & Asmar del francès Michel Ocelot, un conte d'aventures i fantasia on dos nens de diferents famílies i colors de pell demostraran que l'amistat és més poderosa que qualsevol de les seves diferències. 

- Idol del palestí Hany Abu-Assad, biopic del cantant Mohammad Assaf des que va poder escapar de les tragèdies del seu poble a Gaza i complir el seu somni de presentar-se a un concurs musical a El Caire. 

Amb aquests títols, La Mostra vol apropar als joves al cinema, fer-los reflexionar sobre la realitat contemporània d'altres territoris i fomentar així el debat i la crítica. Ells són el futur de la nostra societat, i ara és més important que mai que aprenguin a conèixer, respectar i apreciar altres cultures.