Algunas bestias

Títol original 
Algunas bestias
Títol en castellà 
Algunas bestias

Trailer oficial Algunas bestias de Jorge Riquelme Serrano Laberinto Films.

Llengües Espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

L’Alejandro i l’Ana porten la seva família de vacances a una petita illa del sud de Xile, però en realitat el que busquen és que els seus pares, la Dolores i l’Antonio, els ajudin i inverteixin a restaurar la casa de fusta que hi ha a l'illa per convertir-la en un hotel com el seu nou negoci. Tot sembla anar perfecte a les vacances fins que el Nicolás, un local encarregat de transportar les coses i persones fins a l'illa, desapareix, i deixa la família completa atrapada a l'illa. Envoltats de mar sense poder escapar, sense aigua ni recursos i amb el temps cada vegada més fred, la coexistència entre ells es va fent cada vegada més difícil, i fa que les bèsties interiors de cada membre deixi d'amagar-se. (sensacine.com)

Premis i seleccions

Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2019: premi Nous Directors (Jorge Riquelme Serrano)

Festival de Cinema de Torí 2019: nominada al premi Ciutat de Torí a la millor pel·lícula

Crítica

'Algunas bestias' o l'espectacular potència visual i narrativa de Jorge Riquelme Serrano

Un explosiu dispositiu narratiu, ple de suspens

Una sola casa de fustes australs aïllada en una illa, fustigada pels vents, però amb l'encant dels anys que li han imprès caràcter en els seus envellits murs, uns vespres de somni, el bosc natiu de murtes per perdre’s, platges suaus per on passejar sense creuar-se amb res i una vellutada llum que arrodoneix els objectes i endolceix les mirades. Chaullín (encara que en realitat és més coneguda pels vilatans pel nom d’Helvecia), una paradisíaca illa davant de la costa xilena de Calbuco, té forma de cor...

En aquest lloc, el director, guionista i productor (la mítica Laberinto Films) Jorge Riquelme Serrano, situa l'acció del seu segon llargmetratge després de Camaleón (2015). Si aquest ja prometia una agudesa fílmica i un saber narratiu, Algunas bestias confirma aquest cineasta com un altre imprescindible del captivador cinema xilè de l'actualitat. I amb un enlluernador pla zenital, ens situa l'espectador a l'inici del film, en la posició d'un déu que tot ho veu (i també ho jutja).

Un idíl·lic lloc on arriben els avis d'una família estàndard occidental (mare, pare i la parelleta, igual que a Parásitos), per passar un cap de setmana gaudint de la companyia de la seva filla, el seu gendre i els dos nets. Encara que, per ser sincers, el motiu últim de la seva filla sigui convèncer-los perquè s'aventurin en el negoci d'arreglar la casa i transformar-la en un hotel.

El cineasta que, en general, treballa a partir d'un guió amb les accions molt escrites i esperant extreure dels seus actors els diàlegs que sonin justos, ens ha preparat amb aquesta pel·lícula un explosiu dispositiu ple de suspens i una gran sorpresa final. Cordeu-vos els cinturons.

Carlos Loureda – fotogramas.es

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Nicolás Diodovich
Jorge Riquelme Serrano
Fotografia 
Eduardo Bunster Charme
Intèrprets 
Paulina García
Alfredo Castro
Andrew Bargsted
Gastón Salgado
Consuelo Carreño
Millaray Lobos García
Nicolás Zárate
Durada 
98 min
País 
Xile
Gènere 
Thriller
Música 
Carlos Cabezas
Secció de La Mostra