The great indian kitchen

Títol original 
The great indian kitchen

The Great Indian Kitchen Official Teaser | Suraj Venjaramoodu | Nimisha Sajayan | Jeo Baby

Llengües Malaiàlam, amb subtítols en català

Fitxa tabs

Sinopsi

Una dona acabada de casar espera ser feliç, però el dia a dia comença i acaba a la cuina. El seu marit treballa de mestre en una escola i la seva sogra vola als Estats Units per al part de la seva filla. Mentrestant, ella busca feina i quan creu haver-ne trobat, el seu sogre li ho impedeix. Cada dia que passa van sumant-se els inconvenients, i finalment la protagonista s'adona que aquell no és lloc per a ella, i decideix reaccionar d’una manera realment bonica. (asianfilmfestival.barcelona)

Crítica

Quan parlem de la cuina índia, immediatament pensem en aquests plats si més no abundants, que atrauen per les seves aromes especiades i captiven pel seu colorit. No obstant això, darrere de cadascun d'ells hi ha una feina laboriosa efectuada majoritàriament -per no dir en la seva totalitat- per dones.

El director Jeo Baby es reapropia de l'expressió “la gran cuina índia” per parlar d'una realitat que afecta milions de dones a l'Índia –i no només a l'Índia–. Per això els protagonistes de la seva pel·lícula no tenen nom. The great indian kitchen explica la història d'una dona acabada de casar (Nimisha Sajayan) el matrimoni concertat de la qual la introdueix en una família religiosa que segueix costums ultraconservadors i en com la seva vida passa a estar al servei dels homes de la casa.

Llevar-se, cuinar, parar taula, servir el menjar als homes, netejar la cuina, tornar a cuinar, servir el menjar, netejar i ficar-se al llit. Llevar-se, cuinar, parar taula, servir el menjar als homes, netejar la cuina, tornar a cuinar, servir el menjar, netejar, ficar-se al llit… I així van passant les hores i succeint-se els dies. Baby aconsegueix captar aquesta angoixa, aquest esgotament físic i mental que converteixen les quatre parets de la cuina en una presó.

Gisela Giralt – 35milimetros.es

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

divendres 28 gen. - 21.30
Sala: 
CineBaix Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Jeo Baby
Fotografia 
Salu K. Thomas
Intèrprets 
Nimisha Sajayan
Suraaj Venjarammoodu
M.V. Suresh Babu
Nishitha Kallingal
Sidhartha Siva
Durada 
100 min
País 
Índia
Gènere 
Comèdia
Drama
Música 
Sooraj S. Kurup
Mathews Pulickan
Secció de La Mostra