Los miserables

Títol original 
Les misérables
Títol en castellà 
Los miserables

Trailer de Los miserables (Les misérables) subtitulado en español (HD)

Llengües Francès i bambara, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

L’Stéphane acaba d'unir-se a la Brigada de Lluita contra la Delinqüència de Montfermeil, un suburbi a l'est de París. Allà coneix els seus nous companys, en Chris i en Gwada, dos agents experimentats en les enormes tensions que hi ha entre els diferents grups organitzats pel control del barri. (Filmaffinity.com)

Crítica

2019.05.16 - CANES 2019: En el seu primer llargmetratge de ficció, Ladj Ly retrata de forma contundent la relació entre la policia i els joves dels suburbis parisencs

 

"Amics meus, recordeu això: no hi ha males herbes ni homes dolents. Només hi ha mals cultivadors". El cineasta francès Ladj Ly conclou amb aquesta cita de Victor Hugo el seu primer llargmetratge de ficció, Los miserables, que competeix en la 72a edició de Festival de Canes. No és casualitat, ja que l'autor va escriure una part de la seva famosa novel·la a Montfermeil, una ciutat situada a 17 quilòmetres en línia recta de París, i que constitueix un marc exclusiu per a aquest OVNI de la producció francesa. Tot i les diferències històriques, molt poques coses semblen haver canviat des de mitjan segle XIX per a les classes socials desfavorides que són ignorades, com feres engabiades, i vigilades per la policia.

 

Som al barri marginal de Bosquets i en Chris (Alexis Manenti), que dirigeix ​​l'equip de dia de la BAC (Brigada Anticriminalitat) local i que és considerat pels seus superiors com un element experimentat i una mica impulsiu, descriu la situació a un nou company, l’Stéphane (Damien Bonnard), que acaba d'arribar de Cherbourg. Al vehicle de patrulla, en Gwada (Djebril Zonga) completa el trio. A continuació, ens assabentem que aquest lloc era el nucli del tràfic de drogues però que els Germans Musulmans han fet neteja, cosa que no impedeix a la policia estar atenta a "la brutalitat del món que ens envolta". L'ambient és viril i l’Stéphane aviat rep un sobrenom que no li agrada. A més, li fan la quintada d’enviar-lo a buscar informació a casa d’en Salah (Almany Kaoute), un antic delinqüent que es va convertir a la religió i que dirigeix ​​el barri.

 

Durant una ronda, en Chris comet alguns abusos de poder mentre fa un control

Tipus de sessió: 
Online
Sala: 
CineBaix Sala 1
CineBaix Sala 3

Sessions online programades: 

divendres 20 nov. a dilluns 30 nov.

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Ladj Ly
Giordano Gederlini
Alexis Manenti
Fotografia 
Julien Poupard
Intèrprets 
Damien Bonnard
Alexis Manenti
Djibril Zonga
Jeanne Balibar
Steve Tientcheu
Issa Perica
Al-Hassan Ly
Almamy Kanoute
Nizar Ben Fatma
Raymond Lopez
Luciano Ló-pez
Jaihson Lopez
Sana Joachaim
Lucas Omiri
Rocco Lopez
Zordon Cauret
Steve Cauret
Omar Soumare
Abdelkader Hoggui
Durada 
100 min
País 
França
Gènere 
Thriller
Drama
Secció de La Mostra