Ladj Ly

Biografia 

Ladj Ly va néixer el 3 de gener de 1978 a Mali. És director de cinema i guionista francès. Va guanyar el Premi del Jurat al Festival de Canes per dirigir la pel·lícula Los miserables el 2019.

De pares d'origen malià, Ladj Ly va créixer a Montfermeil, al barri de Bosquets. Apassionat del vídeo, va seguir una formació multimèdia i va rodar les primeres pel·lícules al seu barri amb els seus amics Kim Chapiron i Romain Gavras, entre d'altres. El seu primer llargmetratge, Los miserables, va ser nominat als Globus d'Or i seleccionat per representar França als Oscar 2020.

Filmografia

 

2023 Los indeseables

2021 i 2016 Infrarouge (sèrie de TV)

2020 Hecho en casa (sèrie de TV)

2019 Los miserables

2017 A viva voz no surt a Imdb

2017 Les misérables (curtmetratge)

2009 Go Fast Connexion (curtmetratge)

2006 365 jours à Clichy Montfermeil (curtmetratge)

Bèlgica
França
2023
105 min

La Haby viu amb la família en un bloc d'apartaments deteriorat. Després de la sobtada mort de l'alcalde de la ciutat, en Pierre, un metge idealista, pren el comandament. Està decidit a continuar tant sí com no amb el projecte de rehabilitació del barri, que consisteix a enderrocar l'edifici de la Haby. Quan la jove i la seva família descobreixen el pla d’en Pierre, lluitaran per tots els mitjans per impedir-ho i aconseguir aturar la desmesurada ambició del nou alcalde. (Caramel Films)

Llengües Francès, anglès, àrab i soninke, amb subtítols en espanyol

França
2019
100 min
Secció de La Mostra: 

L’Stéphane acaba d'unir-se a la Brigada de Lluita contra la Delinqüència de Montfermeil, un suburbi a l'est de París. Allà coneix els seus nous companys, en Chris i en Gwada, dos agents experimentats en les enormes tensions que hi ha entre els diferents grups organitzats pel control del barri. (Filmaffinity.com)

Llengües Francès i bambara, amb subtítols en espanyol