Des de l'altra riba

Espanya
2020
119 min
Secció de La Mostra: 

Fernando Vila és un advocat en l'ocàs de la seva carrera professional que es dedica a ajudar els immigrants a aconseguir els permisos de residència a Espanya. Quan Zita Krasniqi, una de les clientes del Fernando, mor de manera inesperada a l'interior de les instal·lacions d'un Centre d'Internament per a Estrangers, tot canvia per a ell. Amb l'objectiu d’aclarir aquest tràgic succés, l’advocat comença a treballar amb Juliet Okoro, una amiga de la Zita atrapada per una màfia que l'obliga a prostituir-se. (Sensacine)

Llengües Català i espanyol

França
2019
100 min
Secció de La Mostra: 

L’Stéphane acaba d'unir-se a la Brigada de Lluita contra la Delinqüència de Montfermeil, un suburbi a l'est de París. Allà coneix els seus nous companys, en Chris i en Gwada, dos agents experimentats en les enormes tensions que hi ha entre els diferents grups organitzats pel control del barri. (Filmaffinity.com)

Llengües Francès i bambara, amb subtítols en espanyol

França
Itàlia
2018
128 min
Secció de La Mostra: 

A la perifèria rural de la ciutat de Gaza, una petita comunitat d'agricultors, l'extensa família Samuni és una comunitat camperola miraculosament fora de perill després de seixanta anys d'ocupació i guerres. Fins al gener de 2009, quan, durant l'ofensiva terrestre de l'operació israeliana Plom Fos, 29 dels seus membres van morir en circumstàncies dramàtiques.

La pel·lícula barreja material documental amb animació, restaurant a través d'imatges la memòria dels protagonistes. A través d'aquest diàleg entre memòria i present, es dibuixa un retrat d'aquesta comunitat de camperols abans, durant i després de l'esdeveniment que va canviar les seves vides per sempre. (Sensacine).

Llengües Àrab, amb subtítols en castellà (en català en la sessió presencial)