Des de l'altra riba

França
Senegal
2019
103 min
Secció de La Mostra: 

Des del seu poble al nord del Senegal, el Yao és un nen de 13 anys capaç de fer qualsevol cosa per conèixer el seu heroi: Seydou Tall, un famós autor francès. Tall ha estat convidat a Dakar per presentar el seu últim llibre, i aquesta és la primera vegada que viatja al seu país d'origen. Per complir el seu somni, el jove Yao es fuga i recorrerà 387 km fins a la capital. Impactat per la voluntat d'aquest nen, l'escriptor decidirà fugir de les seves obligacions i acompanyar-lo fins a casa. Serà a les carreteres polsegoses i incertes del Senegal, quan el Seydou entengui que, mentre viatja cap al poble de l'infant, també viatja cap a les seves arrels. (Sensacine)

Llengües Francès, amb subtítols en català

Dinamarca
2020
108 min
Secció de La Mostra: 

A la Dinamarca actual, una societat multicultural, segregada i plena de tensions racials, en Talib, un jove immigrant de segona generació, entra en coma estant sota tutela policial. Mentre els agents de policia Hoyer i Andersen fan una patrulla rutinària pel gueto de Svalegarden, s'anuncia la mort del jove, i això desencadena violents disturbis al veïnat, que es converteix en un infern sense sortida per als agents. (Sensacine)

Llengües Danès, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
2021
111 min
Secció de La Mostra: 

En Gabriel té 10 anys i viu en un còmode veïnat d'expatriats a Burundi, el seu "petit país". És un nen normal, feliç i despreocupat, que viu aventures quotidianes amb els seus amics i la seva germana petita. Tot d'una, el 1993, les tensions al país veí, Ruanda, van esclatar, posant en perill tant la seva família com la seva innocència. (FilmAffinity)

Llengües Francès, kirundi i suahili, amb subtítols en català

Espanya
2019
70 min
Secció de La Mostra: 

Un retrat íntim dels últims temps a l'Àfrica de la danesa Karen Blixen, escriptora que signava com a Isak Dinesen. Especialment es narra la particular relació de Blixen amb el seu criat somali Farah Aden. Una estranya amistat en la qual diferències que semblen insalvables es dilueixen davant una entesa ancestral. Ella tenia una granja a l'Àfrica, al peu dels turons de Ngong... (FilmAffinity)

Llengua Espanyol

Cuba
Espanya
2019
60 min
Secció de La Mostra: 

L'Havana segueix viva. La seva gent està als carrers, a les places, a les esglésies, als parcs, a les sales de ball, a les escoles. I continua transmetent una herència feta de rialles antigues, de ritmes africans, de tints forts. Herencia és una història d'emocions en què la imatge parla per si sola saltant-se l'ordre tradicional del temps. Tot entra pels ulls, per transgredir el normal, l'ordinari. El viatge no segueix un camí. L'oceà ja ha estat travessat fa centenars d'anys. I Herencia mostra el que això ha significat. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol