Anahí Berneri

Biografia 

Anahí Berneri (Argentina, 1975) va estrenar la seva òpera prima, Un año sin amor (2005), a la Berlinale, on va obtenir el premi Teddy. Encarnación (2007) va competir al Festival de Sant Sebastià, on va ser distingida amb el premi FIPRESCI. La seva tercera pel·lícula, Por tu culpa (2010), es va estrenar a Berlín i va rebre el premi al Millor Director del Festival de Lima, i la seva protagonista, Érica Rivas, el premi del Jurat a la Millor Actriu al Festival de Torí. Amb Aire libre va tornar el 2014 a la Secció Oficial de Sant Sebastià.

Filmografia

2017 Alanis

2014 Aire libre

2010 Por tu culpa

2007 Encarnación

2005 Un año sin amor

1997 Modelo para armar (curt documental)

Premis

Festival Internacional de Sant Sebastià 2017 premi Concha de Plata a Millor Direcció i Millor Actriu

Argentina
2017
82 minuts
Secció de La Mostra: 

Alanis treballa com a prostituta. Té un nadó i comparteix amb Gisela, una companya, un apartament on viu i atén els seus clients, fins que dos inspectors municipals clausuren la seva llar i s’enduen Gisela, acusada de tracta. Alanis arriba plena d'enganys al local de la seva tia, davant de la plaça Miserere. Des d'aquest barri multiracial i violent, Alanis intenta recuperar la seva dignitat, ajudar la seva amiga i cuidar el seu fill. Ofereix al carrer el que sap fer, però fins i tot el carrer té les seves regles i Alanis ha de lluitar pel seu lloc.

Estrena a Catalunya
Llengües:
Versió original en espanyol

Diumenge 5 a les 19.15 - Cinefòrum amb la presència de María Riot, actriu porno, prostituta, feminista i activista pels drets de les treballadores sexuals