Annemarie Jacir

Biografia 

Annemarie Jacir (Betlem, Palestina, 1974), directora palestina, treballa en la producció independent des de 1994. Ha escrit, dirigit i produït diversos curtmetratges. Així mateix, treballa com a muntadora, càmera, i ha impartit cursos de cinema a diferents universitats. La sal de este mar és el seu primer llargmetratge. Després d’impedir-se-li tornar a Ramallah, s'ha instal·lat a Amman (Jordània) i prepara la seva propera pel·lícula: When I Saw You.

Filmografia

2017 Wajib

2016/II Misterio en Amán (seqüències addicionals)

2012 Lamma shoftak

2008 La sal de este mar

2006 An Explanation: And Then Burn the Ashes (curt)

2005 Quelques miettes pour les oiseaux (curt documental) (codirector)

2003 Like Twenty Impossibles (curt)

2001 The Satellite Shooters (curt)

2001 A Post Oslo History (curt)

Alemanya
Colòmbia
Emirats Àrabs Units
França
Noruega
Qatar
Palestina
2017
96 min

Abu Shadi, de 60 anys, viu a Natzaret, i és pare divorciat i professor d'escola. La seva filla és a punt de casar-se i Abu ha de viure sol fins que el seu fill, un arquitecte que viu a Roma des de fa molts anys, arribi per ajudar en la preparació del casament. Com exigeix la tradició palestina local, han d’entregar la invitació a cada convidat personalment. Mentre pare i fill, gairebé uns desconeguts, passen uns dies junts, la seva fràgil relació es veurà posada a prova. (FilmAffinity)

Estrena a Catalunya

Llengües: Àrab amb subtítols en espanyol