Gabriel Mascaro

Biografia 

Gabriel Mascaro (1983) és cineasta i artista visual de Recife, Brasil. El seu documental Doméstica es va estrenar en competició a IDFA 2012 (Amsterdam). El seu primer llargmetratge, Ventos d'agosto, es va estrenar a Locarno el 2014 i va rebre una menció especial. La pel·lícula ha guanyat nombrosos premis i ha rebut molts aclamacions. Els seus documentals previs i les seves instal·lacions de vídeo s'han projectat en importants festivals de cinema i esdeveniments artístics com Rotterdam (IFFR), Oberhausen, Clermont Ferrand, BFI de Londres, el Guggenheim, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, ​​la Quinzena Documental de MoMA i la Biennal d'Art de São Paulo. Boi Neon és el seu segon llargmetratge i es va estrenar al Festival de Cinema de Venècia, seguit del Toronto International Film Festival (Plataforma de Competició) l'any 2015. A Venècia, la pel·lícula va rebre el Premi Especial del Jurat. L'abril de 2016, la primera retrospectiva del seu treball es va celebrar a la Film Society of Lincoln Center, a Nova York (EUA).

Filmografia

2015 Boi Neon

 2014 Vientos de agosto

 2012 Doméstica (documental)

 2012 A Onda Traz, O Vento Leva (curt documental)

2010 As Aventuras de Paulo Bruscky (curt)

 2010 Avenida Brasília Formosa (documental)

 2009 Um Lugar ao Sol (documental)

 2008 The Beetle KFZ-1348 (documental)

Premis

Festival de Cinema d'Adelaide 2015

Guanyador del Premi Internacional de Pel·lícules Foxtel          

Festival de Cinema de Cartagena 2016

Guanyadora Premi Golden India Catalina a millor pel·lícula

Gran Premi de Cinema del Brasil 2017

Guanyadora Premi del Públic a millor actor

Guanyadora Cinem Brazil Grand Prize a millor actor, millor direcció de fotografia i millor guió original

Premis CinEuphoria 2017

Guanyadora Premi CinEuphoria Top Ten de l'any - Premi del Públic

Festival Internacional de Cinema de Durban 2016

Guanyadora Premi DIFF per la valentia artística

Festival de Cinema Luso-Brasiler de Santa Maria da Feira 2015

Guanyadora Premi Cineclubes a millor pel·lícula

Guanyadora Premi de la Crítica a millor pel·lícula

Hamburg Film Festival 2015

Guanyadora Premi de la Crítica

Havana Film Festival 2015

Guanyadora Premi Especial del Jurat a millor pel·lícula

Festival de Llatinoamèrica de Lima 2016

Guanyadora Premi a millor direcció de fotografia

Festival Internacional de Cinema de Marràqueix 2015

Guanyadora Premi a millor direcció

Festival dels Tres Continents de Nantes 2015

Guanyadora d’una Menció Especial i del Golden Montgolfiere

Premis Fénix (Fenix ​​Film Awards) 2016

Guanyadora Premi Fénix a millor direcció de fotografia

Festival Internacional de Cinema de Rio de Janeiro 2015

Guanyadora Premiere Brasil per la millor pel·lícula, millor guió, millor actriu secundària i millor direcció de fotografia

Festival de Cinema SESC, Brasil 2017

Guanyadora Premi del Públic pel millor actor

Guanyadora Premi de la Crítica pel millor actor i la millor Direcció de Fotografia

Premis de la Associació de Crítics d'Art de São Paulo 2017

Guanyador del Trofeu APCA pel Millor Director i millor direcció de fotografia

Festival Internacional de Cinema de Toronto 2015

Guanyadora Premi Plataforma - Menció d'Honor

Festival Internacional de Cinema Transilvània 2016

Guanyadora Premi FIPRESCI

Festival de Cinema de Venècia 2015

Guanyadora  Premi Venècia Horizons - Premi Especial del Jurat

A més de moltes nominacions

Brasil
Països Baixos
Uruguai
2018
101 minuts
Secció de La Mostra: 

Iremar treballa a les Vaquejadas, un rodeo tradicional del nord-oest del Brasil, viatjant de rodeo a rodeo mentre somia convertir-se en un sastre que dissenyi roba per a dones. Al costat d'ell hi ha els seus companys: el seu compare Zé, la ballarina exòtica Galega i la seva alegre filla Cacá. Junts formen una improvisada família. Però el país està canviant i amb ell canvien ells. Així, Iremar es decidirà a lluitar pel seu desig.

Versió original en portuguès amb subtítols en espanyol