Jean Luc Herbulot

Biografia 

Jean Luc Herbulot (nascut el 1983 a Pointe-Noire, República del Congo) és un director de cinema i guionista congolès.

Herbulot va començar a dibuixar i escriure contes a una edat primerenca. Les seves activitats van incloure escriure, dibuixar, compondre música, treballar en videojocs i disseny gràfic.

 El 2004, mentre estudiava edició com a part dels seus estudis multimèdia a París, va dirigir el seu primer curtmetratge, titulat Vierge (s), per al qual també va realitzar la redacció de guions, storyboard, il•luminació, edició i llançament de DVD. Tot i la qualitat amateur i el fet que la pel·ícula va ser el seu primer pas en la realització cinematogràfica, aquest projecte va tenir força èxit a festivals i a Internet.

 Herbulot es va graduar com a gerent de projectes multimèdia i va començar a treballar per a TF1 com a dissenyador gràfic. Mentrestant, va crear la seva pròpia productora, que feia vídeos musicals exclusivament per a artistes independents, per tal de mantenir alts estàndards creatius per a produccions de baix pressupost.

 El 2009, va coproduir i va dirigir la pel·lícula Concurrence loyale (Competencia leal). El repartiment incloïa Thierry Frémont i Sagamore Stévenin. La pel·ícula va ser comprada per Canal Plus i Orange, i distribuïda a Itàlia, Espanya, Rússia i l’Àfrica del Nord.

Herbulot va guanyar el seu primer premi per un vídeo musical de hip hop al Festival Internacional de Videos Musicals de París pel seu vídeo musical de la cançó de Medine i Youssoupha "Blokkk Identitaire" el 2013.

Filmografia

2021: Saloum

 2019: Sakho & Mangane (sèrie de TV)

 2014: Dealer

 2011: Stabat Mater (curtmetratge)

 

 

Senegal
2021
84 MIN
Secció de La Mostra: 

El 2003, tres mercenaris que treuen un narcotraficant de Guinea-Bissau es veuen obligats a amagar-se a la mística regió de Saloum, al Senegal. (FilmAffinity)

Francès i wòlof, amb subtítols en català