Mahamat-Saleh Haroun

Biografia 

Mahamat-Saleh Haroun va néixer al Txad i es va instal·lar a França, on va estudiar cinema i va treballar com a periodista. El 1999, va dirigir Bye Bye Africa, premi a la millor primera pel·lícula al Festival de Venècia. El seu segon llargmetratge, Abouna (2002), va ser seleccionat a la Quinzena de Realitzadors. El 2006, la Mostra de Venise li va atorgar el Premi Especial del Jurat per Daratt, i el Museu d'Art Modern (MoMA) de Nova York li va dedicar una retrospectiva. El 2010, Un hombre que grita (Un homme qui crie), en competició a Canes, va guanyar el Premi del Jurat. Aquell any, Haroun va rebre el Premi Robert Bresson al Festival de Venècia, així com el Premi Humanidade a la 34 Mostra de Sao Paulo, al Brasil. El 2013, va estar novament en competició a Canes amb Grigris, i la UNESCO li va atorgar la medalla Federico Fellini.

Filmografia

2021 Lingui. Lazos sagrados

2017: Une saison en France

2016: Hissein Habré, une tragédie tchadienne

2013: GriGris

2010: Un hombre que grita

2006: Estación seca (Daratt)

2002: Abouna

1999: Bye Bye Africa

Alemanya
Bèlgica
França
Txad
2021
87 min
Secció de La Mostra: 

L´Amina és una musulmana practicant que viu amb la seva filla Maria, de 15 anys. Quan l’Amina s'assabenta que la Maria està embarassada i que vol avortar, s'enfronten a una situació impossible en un país on l'avortament està condemnat legalment i moralment. (FilmAffinity)

 

Llengües: Francès amb subtítols en espanyol

França
2017
100 minuts
Secció de La Mostra: 

Abbas fa 19 mesos que viu als afores de París amb el seu fill de 12 anys i la seva filla de vuit. Amb el seu germà Etienne, van fugir de Bangui, capital de la República Centreafricana, després del començament de la guerra civil, durant la qual la dona d'Abbas va ser assassinada. Al seu país, treballava de professor en un institut, i el seu germà, de catedràtic de filosofia; ara, Abbas treballa al mercat i Etienne és guarda de seguretat. Abbas encara somia la seva dona, però ha conegut Carole i ha començat una relació amb ella; Carole intenta ajudar-lo a superar els seus traumes. Quan la seva petició d'asil polític és denegada, Abbas necessita el suport de Carole més que mai, ja que la seva família s'enfronta a l'amenaça de la deportació. (filmaffinity.com)

ESTRENA A CATALUNYA
Llengües
: Francès amb subtítols en espanyol