Manele Labidi Labbé

Biografia 

Manele Labidi és una guionista i directora francotunisiana. Va estudiar Ciències Polítiques i Economia i va treballar en el sector financer durant uns quants anys abans de dedicar-se al cinema. Ha participat en diversos projectes com a guionista i directora per al teatre, la ràdio i la televisió. El seu primer curtmetratge, Une chambre à moi (2018), és una variació tragicòmica sobre el famós assaig de Virginia Woolf Una habitación propia. El 2016 va prendre part en un programa de guió de la Fémis de París. Arab Blues (2019) és el seu primer llargmetratge, i es va alçar amb el premi del públic de la secció Giornate degli Autori al Festival de Venècia.

Filmografia

 2019 Arab Blues

 2018 Une chambre à moi (curtmetratge)

França
Tunísia
2019
88 min
Secció de La Mostra: 

Després d'estudiar durant uns quants anys a França, la Selma obre la seva pròpia consulta psicoanalítica en un popular suburbi de Tunis, just després que tingui lloc la revolució social i política. Malgrat que els començaments són difícils, la demanda aviat comença a sobrepassar les seves capacitats. No obstant això, per poder aconseguir que el seu negoci segueixi creixent necessita un tipus de certificació especial que ella no té. Mentre tracta de fer tots els tràmits administratius necessaris per tal de complir el seu somni, la Selma es retroba amb un passat que creia haver deixat enrere. (Filmaffinity)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol
ESTRENA A CATALUNYA

França
Tunísia
2019
88 min
Secció de La Mostra: 

Després d'anys a l'estranger a París, la Selma, una psicoanalista, torna a Tunísia amb el somni d'obrir la seva pròpia clínica de psicoteràpia. Allà haurà de tractar amb pacients nous i adaptar-se als problemes ocasionats per les seves diferències culturals.

En aquesta comèdia que suposa el seu debut al món del cinema, Manele Labidi obre una finestra fascinant a la Tunísia moderna en una cruïlla, amb una història de contrastos, contradiccions i enfrontaments culturals, plena de vitalitat i humor. (sesnacine.com)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol