Marcelo Martinessi

Biografia 

L'obra de Marcelo Martinessi se centra en temàtiques socials i d'identitat. El seu curtmetratge Karai norte (2009) va ser el primer treball paraguaià que va arribar a la Berlinale. El seu següent curt, Calle última (2010) va passar també pel Festival de Berlín. El 2016 el seu curtmetratge sobre la massacre de Curuguaty, La voz perdida, va obtenir el Premi Orizzonti a Venècia. Las herederas, el seu primer llargmetratge, es va alçar al passat Festival de Berlín amb el premi FIPRESCI, l'Ós de Plata a la Millor Actriu i el Premi Alfred Bauer, i ha rebut a Sant Sebastià el Premi Sebastiane Latino.

Filmografia

María Augusta Ramos (Brasília, 1964) és una prestigiosa cineasta brasilera de llarga trajectòria. Gran part de la seva filmografia se centra en problemàtiques socials i polítiques del seu país, com van ser els premiats llargmetratges Justiça (2004) i Juizo (2008). La seva mirada autoral, amb interessants aportacions formals, permet reflexionar sobre les estructures en les quals se sustenta el país més poblat d'Amèrica Llatina.

Alemanya
Brasil
França
Noruega
Paraguai
Uruguai
2019
97 min
Secció de La Mostra: 

Chela i Chiquita són dues dones que han estat juntes durant 30 anys. Totes dues provenen d'una família rica i han gaudit d'una vida plena de luxes. De forma inesperada, aquesta situació canvia, i això provoca que aquestes hagin de vendre tot el que han heretat per poder aixecar el cap. No obstant això, Chiquita acaba a la presó, acusada de frau. Ara sense cap tipus de companyia, Chela comença a treballar com a taxista. En un dels seus treballs, coneix Angy, una dona molt més jove que ella i també més rondinaire. Tot i això, totes dues formen una connexió instantània. (Sensacine.com)

Llengües Espanyol