Nadine Labaki

Biografia 

Nascuda al Líban l'any 1974, estudia batxillerat a Beirut el 1993. Es diploma en estudis audiovisuals a la universitat de Saint Joseph de Beirut (IESAV). El 1997 realitza a la universitat 11 rue Pasteur, amb el qual obté el premi al millor curtmetratge a la Biennal del Cinema Àrab de l'IMA (París, 1998). Després, dirigeix espots de televisió i videoclips per a importants intèrprets de l'Orient Mitjà pels quals obté reconeixements entre el 2002 i el 2003. El 2004 participa en una estada del Festival de Canes per escriure Caramel, el seu primer llargmetratge, estrenat l'agost de 2007 després de ser seleccionat a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Canes.

Filmografia

2018 Capharnaüm

 2014 Río, te amo (segment "O Milagre")

 2011 ¿Y ahora adónde vamos?

 2007 Caramel           

Estats Units
Líban
2018
120 min

Una faula política contemporània que se centra en un nen que intenta rebel·lar-se contra la vida que se li ha imposat. (filmaffinity.com)

Llengües: Àrab amb subtítols en espanyol

Estrena a Catalunya

França
Líban
2007
95 min

A Beirut, diverses dones es reuneixen en un saló de bellesa, un microcosmos colorista i sensual. Layale estima un home casat. Nisrine, que és musulmana i està a punt de casar-se, té un seriós problema: ja no és verge. Rima se sent atreta per les dones. El problema de Jamel és que es resisteix a envellir. Rose ha sacrificat la seva vida per tenir cura de la seva germana que pateix demència senil. (Filmaffinity.com)

Llengües: Doblada en castellà

Egipte
França
Itàlia
Líban
2011
110 min
Secció de La Mostra: 

En el camí que porta al cementiri del poble, una processó de dones de negre afronta estoicament la calor del sol estrenyent contra elles les fotos dels seus marits, dels seus pares o dels seus fills. Unes porten vel, d’altres una creu, però totes comparteixen el mateix dol, conseqüència d'una guerra funesta i inútil. En arribar a l'entrada del cementiri, el seguici es divideix en dos: un musulmà, l'altre cristià. Amb el rerefons d'un país estripat per la guerra, ¿Y ahora adónde vamos? narra la determinació sense fissures d'un grup de dones de totes les religions per protegir la seva família i el seu poble de les amenaces exteriors. Demostrant un gran enginy, inventant estratagemes, unides per una amistat indestructible, aquestes dones només tenen un objectiu: distreure l'atenció dels homes i fer que s'oblidin de la seva còlera i de la seva indiferència. Però quan els esdeveniments prenen una orientació tràgica, fins on estaran disposades a arribar per no perdre els que encara queden?

Llengües: Àrab, rus i anglès, amb subtítols en espanyol