Ricard González

Biografia 

Ricard Gonzàlez, periodista amb quinze anys d’experiència com a corresponsal a diversos països, entre ells, Estats Units, Egipte i Tunísia. Per bé que la seva labor principal ha estat a la premsa escrita, col·laborant amb diaris com l’ARA o EL PAIS, també ha fet incursions en el món audiovisual. Més enllà de la cobertura de l’actualitat per cadenes internacionals, com Al Jazira, ha col·laborat amb el documentalista Marc Almodóvar en tres projectes. Els dos primers, van ser a Tunísia.

Espanya
2022
57 min

També a Catalunya i a Espanya hi ha casos com el de George Floyd. Aquest documental recull casos de persones immigrants o racialitzades que han mort en detencions, a comissaria o en CIE, sense que s'hagi investigat ni sancionat ningú.

Les morts d’Elhadji, Alik, Yassir i Ilyas sota custòdia de l’Estat obren el debat sobre el racisme institucional a l’Estat espanyol recordant que no cal volar als EUA per trobar casos similars als de George Floyd.

Llengües Català i espanyol

Espanya
2017

La veu colpidora de Latifa, vídua de Kamal Matmati, sindicalista i activista polític assassinat el 1991 en una comissaria de policia de Gabès (Tunísia), obre el documental Tunisia: Justice in Transition, dels periodistes Ricard González i Marc Almodóvar.

La Instància de la Veritat i la Dignitat fou creada el 2014 amb l'objectiu d'investigar els abusos comesos per l'Estat durant les dècades de tirania, revelar la veritat i compensar les víctimes. En l'actualitat, la Comissió no està exempta de controvèrsia a Tunísia i moltes veus crítiques dubten de la seva independència. (iemed.org)

Llengües: Àrab amb subtítols en català