Robert Guediguian

Biografia 

Va néixer al barri més comunista de Marsella el desembre de 1953. L'entorn que va viure de nen i adolescent el va marcar moltíssim, tant com per quedar reflectit en totes les seves pel·lícules. En el seu cinema retrata els oprimits, els febles i els pobres. Segons ell, aquesta ha de ser la tasca dels intel·lectuals i els artistes. Estudia a la universitat de París als anys setanta i allà és on entra en contacte amb René Féret. L'èxit li arriba el 1997 amb Marius et Jeannette. La pel·lícula amb consens unànime de la crítica internacional, explica la història d'amor entre pobres amb gran dolçor però sense ironia. A partir de llavors el guionista, realitzador i productor consagrat s'embarca en una cursa de 13 pel·lícules. En l'actualitat és un dels productors associats d’AGAT FILMS & CIE i d’EXNIHILO.

Filmografia

FILMOGRAFIA COM A DIRECTOR

2017 La villa

2015 Una historia de locos

2014 El cumpleaños de Ariane

2011 Las nieves del Kilimanjaro

2009 L'armée du crime

2008 Lady Jane

2006 Le voyage en Arménie

2005 Presidente Mitterrand (El paseante del Champ de Mars)

2004 Mi padre es ingeniero

2002 Marie-Jo y sus dos amores

2000 La ciudad está tranquila

2000 ¡Al ataque!

1998 De todo corazón

1997 Marius y Jeannette

1995 À la vie, à la mort!

1993 El dinero de la felicidad

1991 Dieu vomit les tièdes

1986 Ki lo sa?

1985 Rouge midi

1981 Último verano

França
2017
07 minuts
Secció de La Mostra: 

En una petita cala prop de Marsella, en ple hivern, Angèle, Joseph i Armand tornen a casa del seu ancià pare. Angèle és actriu i viu a París, i Joseph acaba d'enamorar-se d'una noia molt més jove. Armand és l'únic que es va quedar a Marsella per portar el petit restaurant que regentava el seu pare. És el moment de descobrir què ha quedat dels ideals que els va transmetre el seu progenitor, del món fraternal que va construir en aquest lloc màgic al voltant d'un restaurant per a obrers. Però l'arribada d'una pastera a una cala veïna canviarà les seves reflexions... (FilmAffinity)

Estrena a Catalunya

Llengües: Francès amb subtítols en espanyol