Thierry Michel

Biografia 

Thierry Michel (nascut el 13 d'octubre de 1952) és un director de cinema belga que realitza principalment documentals socials i polítics. La seva oficina i la seva empresa Les Films de la Passerelle són a Lieja, on treballa amb la productora Christine Pireaux. Durant un període de vint anys ha fet una sèrie de documentals sobre diferents aspectes del Zaire (ara República Democràtica del Congo). En conjunt, les seves pel·lícules ofereixen una visió general única de la vida social, econòmica i política del país

Filmografia

2021 L'empire du silenci

2017: Una oportunidad para ellos

2015: L'homme qui répare les femmes: la colère d'Hippocrate

2012: L'affaire Chebeya, un crime d'Etat?

2009: Katanga Business

1999: Mobutu, rey de Zaire

Bèlgica
Congo (Brazzaville)
2021
110 min
Secció de La Mostra: 

Un relat en profunditat de dos assassinats ocorreguts a la República Democràtica del Congo el març de 2017. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i francès, amb subtítols en català

Bèlgica
2015
112 min
Secció de La Mostra: 

El doctor Mukwege va ser nominat per al Premi Nobel de la Pau pel seu compromís de protestar contra la violència sexual perpetrada contra les dones a Kivu, a l'est del Congo. És conegut com "l'home que sana les dones". Durant els passats 16 anys, ha tractat 40 mil pacients, donant-los l'esperança de reconstruir les seves vides per elles mateixes com a dones. (FilmAffinity)

Llengües Francès i anglès, amb subtítols en espanyol