Mi infancia, mi país: 20 años en Afganistán

Títol original 
My childhood, my country: 20 years in Afghanistan
Títol en castellà 
Mi infancia, mi país: 20 años en Afganistán

My Childhood, My Country - 20 Years in Afghanistan Trailer

Llengües Anglès i dari, amb subtítols en català

Fitxa tabs

Sinopsi

Documental sobre un noi astut que es va criar durant dues dècades en un dels països més perillosos del món. Quan coneixem en Mir per primera vegada, és un nen entremaliat de set anys que viu en una cova al costat dels budes de Bamiyan, recentment destruïts, al centre de l'Afganistan. Al llarg de vint anys, i a través de tota mena d'aventures i desventures, la pel·lícula segueix la seva vida fins que, convertit en un adult amb la seva pròpia família, decideix seguir la seva carrera com a càmera de televisió a Kabul. (seminci.es)

Crítica

Els cineastes Phil Grabsky i Shoaib Sharifi van conèixer en Mir el 2001 a l’Afganistan, quan amb prou feines tenia set anys. Vivia amb la seva família a les coves dels Budes de Bamiyan, jugant entre les ruïnes, mentre emulava les marxes de les tropes afganeses i escoltava el brunzit de les hèlixs dels helicòpters nord-americans.

My childhood, my country: 20 years in Afghanistan és un testimoni documental extremadament ben explicat i muntat sobre el que va passar en els darrers vint anys en un del països més perillosos del món: el joc de poders, l’ocupació nord-americana, els nous conflictes, les falses promeses, el desenvolupament urbà en contrast amb el rural i la recuperació del territori per part dels talibans. Un testimoni molt valuós narrat a través de la mirada d’un jove afganès en ple procés de maduració. Un documental que tothom hauria de veure com a mínim una vegada.

Celia Sales Valdés – 35milimetros.es

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

divendres 28 gen. - 18.45
Sala: 
CineBaix Sala 2

Fitxa tècnica

Guió 
Phil Grabsky
Shaib Sharifi
Fotografia 
Grabsky
Shaib Sharifi
Intèrprets 
Documental (intervencions de: Tony Blair
Lyse Doucet
Robert Gates
Hamid Kar-zai)
Durada 
90 min
País 
Afganistan
Regne Unit
Gènere 
Documental
Música 
Asa Bennett
Secció de La Mostra