Secció oficial

Alemanya
Grècia
Països Baixos
Turquia
2019
108 min
Secció de La Mostra: 

Anys 80. La Reyhan, la Nurhan i la Havva són tres germanes que viuen amb el seu pare en un remot llogaret de l'Anatòlia central. Una rere l'altra són enviades a la ciutat a treballar com a criades en famílies adoptives acomodades amb l'esperança d’aconseguir-los una vida millor, però un temps després totes tres es veuen obligades a tornar per circumstàncies imprevistes. Per primera vegada en diversos anys, les tres germanes tornen a estar juntes en el seu poble natal, on s'enfrontaran a nous entorns, relacions i enfrontaments inesperats. (FilmAffinity

Llengües Turc, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Aràbia Saudita
2019
104 min
Secció de La Mostra: 

Una dona es veu obligada a fer marxa enrere en un aeroport per culpa del seu tutor masculí, els papers no estan en regla. Motivada per aquest fet, decideix iniciar una campanya per lluitar contra les normes masclistes que imperen a l'Aràbia Saudita en relació a comportament social que discrimina les dones, i de la influència de la família en decisions importants i que haurien de ser unipersonals. (FilmAfinitty)

Llengües Àrab i anglès, amb subtítols en espanyol

Síria
2019
112 min
Secció de La Mostra: 

Una jove kurda torna a Diyarbakır, on el seu germà ha estat assassinat per l'Estat Islàmic. La ciutat és un polvorí, i els aixecaments dels kurds contra la policia i l'exèrcit turc esdevenen una forta i violenta repressió. Primer film de ficció de la Comuna de Cinema de Rojava, basat en diaris i testimonis de supervivents que, en alguns casos, encarnen els protagonistes de la pel·lícula. (FilmAffinity)

Llengües Kurd, turc, amb subtítols en català

Canadà
Israel
Suïssa
2019
110 min
Secció de La Mostra: 

Jueva i advocada, Lea Tsemel és un terratrèmol de l’advocacia a Israel, especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins, es considera una ‘optimista dona enfadada’. Sense pèls a la llengua, accepta representar acusats palestins hagin o no comés delictes sota la revolucionària idea i forta convicció que la repressió que pateixen justifica la seva lluita per alliberar-se. (docsbarcelona)

Alemanya
Canadà
França
Palestina
Qatar
Turquia
2019
97 min
Secció de La Mostra: 

El director Elia Suleiman viatja a diferents ciutats del món a la recerca de similituds amb la seva terra natal, Palestina. També podem dir que Suleiman fuig de Palestina buscant una nova llar, tan sols per adonar-se que Palestina sembla estar seguint-lo, sense importar el lloc on vagi. La promesa d'una nova vida aviat es converteix en una comèdia plena d'errors. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, francès, àrab, espanyol i hebreu, amb subtítols en espanyol

França
2019
96 min
Secció de La Mostra: 

En una ciutat sumida en un conflicte armat, un metge intenta complir amb el seu deure malgrat les amenaces que rep. Però és difícil vorejar semblant espiral de violència sense ser absorbit per aquesta. (FilmAffinity)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol