Mohammad Rasoulof

Biografia 

(Iran, 1973) Va estudiar Sociologia a la Universitat de Shiraz i muntatge cinematogràfic a Teheran. El 2010 va ser sentenciat pel govern iranià a sis anys de presó per actuar en contra del règim. Des de llavors, Rasoulof fa les seves pel·lícules clandestinament. Amb motiu de A Man of Integrity va tornar a ser arrestat per les autoritats, a la vegada que va aconseguir premis per tot el món, entre ells el Premi Un Certain Regard al Festival de Canes.

Filmografia

2017 Lerd

 2013 Dast-neveshtehaa nemisoosand

 2011 Bé omid é didar

 2009 Keshtzar haye sepid

 2008 Baad-e-daboor (documental)

 2005 La isla de hierro

 2002 Gagooman

Alemanya
Iran
República Txeca
2020
151 min
Secció de La Mostra: 

Quatre històries sobre la fortalesa moral i la pena de mort que qüestionen fins a quin punt la llibertat individual pot expressar-se en un règim despòtic. (FilmAffinity)

Llengües Persa i alemany, amb subtítols en espanyol

Iran
2017
117 min

Reza és un empleat d'una piscifactoria d'una petita ciutat de l'Iran. Es trobarà en la completa ruïna financera quan el subministrament d'aigua que abasteix el riu sigui tallat. El rerefons de la història se centra en l'opressió, la corrupció política i empresarial, la injustícia iraniana, i com un oprimit ha de plantar-se davant del seu opressor per aconseguir el que vol. (Sensacine.com)

Llengües: Anglès i persa, amb subtítols en espanyol