Nabil Ayouch

Biografia 

Nascut a París, fill d'un musulmà marroquí i una tunisiana de religió jueva, Nabil Ayouch va créixer a la capital francesa, on va cursar estudis de teatre. Després de rodar alguns llargmetratges va debutar amb la coproducció francomarroquina Mektoub, seleccionada pel Marroc per representar el país als Oscar. En establir-se a Casablanca, Ayouch va fundar una productora per donar suport a joves creadors del nord d'Àfrica, i ha produït ja més de 40 llargmetratges alhora que ha continuat la seva carrera com a director. El 2021 va presentar la seva pel·lícula Casablanca Beats, el primer llargmetratge marroquí a la selecció oficial del Festival de Canes, fet que constitueix una consagració per al cinema nacional, que s'ha destacat durant aquests tres anys per l’exigència, el rigor i la força de les seves històries.

Filmografia

 2021 Haut et fort

 2017 Razzia

 2015 Much Loved

 2012 Los caballos de Dios

 2011 My Land (documental)

 2010 L'Equipe (The Team) - Morocco (sèrie de TV)

 2007 Whatever Lola Wants

 2003 Masculin/Féminin (sèrie de TV) (1 episodi)

 2002 Une minute de soleil en moins (pel·lícula de TV)

 2000 Ali Zaoua, príncipe de Casablanca

 1997 Mektoub

 1992 Les pierres bleues du désert (curtmetratge)

França
Marroc
2021
101 min
Secció de La Mostra: 

L’Anas és un exraper que treballa en un centre cultural. Animats pels nous professors, els estudiants intentaran alliberar-se del pes de les tradicions per viure la seva passió i expressar-se a través de la cultura hip-hop. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
Marroc
2017
119 min

A la Casablanca del 2015, un formiguer de protestes i convulsió social, les vides de diversos personatges es creuen: la Salima, que lluita contra els estereotips sobre la dona de la societat musulmana; Monsieur Joe, l'amo jueu d'un cafè que es debat entre honrar les tradicions i els seus propis desitjos; la jove problemàtica de classe mitjana, Inès, que està vivint el seu despertar sexual; i Hakim, fan de Freddy Mercury, que vol guanyar-se la vida com a cantant davant el rebuig del seu pare conservador. Abans, als anys 80, un professor intenta resistir als preceptes del Govern i seguir fent somiar els seus alumnes. (juntadeandalucia.es)

Llengües Àrab, llengües berbers i francès, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
Marroc
2017
119 min
Secció de La Mostra: 

A la Casablanca del 2015, un formiguer de protestes i convulsió social, les vides de diversos personatges es creuen: la Salima, que lluita contra els estereotips sobre la dona de la societat musulmana; Monsieur Joe, l'amo jueu d'un cafè que es debat entre honrar les tradicions i els seus propis desitjos; la jove problemàtica de classe mitjana, Inés, que està vivint el seu despertar sexual; i Hakim, fan de Freddy Mercury, que vol guanyar-se la vida com a cantant davant el rebuig del seu pare conservador. Abans, als anys 80, un professor intenta resistir als preceptes del Govern i seguir fent somiar els seus alumnes. (juntadeandalucia.es)

Llengües Àrab, llengües berbers  francès, amb subtítols en espanyol