Tarik Saleh

Biografia 

Tarik Saleh (1972) és productor de televisió, animador, editor, periodista i director de cinema suec. Va néixer a la parròquia de Högalid, a Estocolm, de mare sueca i pare egipci. A finals de la dècada dels 80 i principis dels 90, va ser un dels grafiters més destacats de Suècia, inclosa la creació conjunta de Fascinate. També ha treballat com a presentador de televisió per a Sveriges Television i és un dels fundadors de la productora Atmo. El seu treball sovint conté tècniques com muntatges, gràfics retallats i cares amb sincronització de llavis manipulada.

Filmografia

   

 2022 Boy from Heaven

 2022 The Contractor

 2018 Ray Donovan (sèrie TV) (1 episodi)

 2018 Westworld (sèrie TV) (1 episodi)

 2017 El Cairo confidencial

 2014/I Tommy

 2011 Lykke Li: Sadness is a Blessing (videoclip)

 2011 Lykke Li: I Follow Rivers (videoclip)

 2009 Metropía

 2009 Kronofogden/The Repo Man (pel·lícula de TV)

 2005 Gitmo (documental)

 2001 Sacrificio: Who Betrayed Che Guevara (documental de TV)

Dinamarca
Finlàndia
França
Suècia
2022
126 min
Secció de La Mostra: 

L’Adam, humil fill d'un pescador, ingressa a la prestigiosa universitat d'Al-Azhar del Caire, epicentre del poder de l'islam sunnita. El dia que comencen les classes, el Gran Imam que dirigeix la institució mor de sobte. Sense ser-ne conscient, l’Adam es troba enmig d'una lluita de poder implacable entre les elits religioses i polítiques del país. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Dinamarca
França
Marroc
Suècia
2017
106 min
Secció de La Mostra: 

Noredin, un detectiu corrupte amb un futur brillant al cos de policia, i el principal propòsit del qual no és exactament fer el bé sinó fer-se ric, és enviat a l'hotel Nile Hilton, on acaben de descobrir el cadàver d'una bella dona. La identitat d'aquesta, les seves connexions amb les elits del Caire i altres incidents més personals acabaran portant Noredin a prendre decisions transcendentals i a descobrir-se a si mateix. (filmaffinity.com)

Llengües: Àrab, dinka, anglès, francès, amb subtítols en espanyol