No saps què veure a la Mostra de Cinema Asiàtic? T'ajudem
Fem recomanacions de totes les pel·lícules de la programació en funció del que més et ve de gust!
La Mostra de Cinema Asiàtic es celebra del 24 al 28 de gener amb una desena de títols a la seva programació. S'hi poden trobar comèdies, thrillers, relats d'animació i dramèdies familiars, entre altres gèneres, en pel·lícules signades per alguns dels directors contemporanis més importants del continent asiàtic. Com que sabem que moltes us sonaran a xinès (quin acudit més fàcil), hem elaborat una petita descripció de cadascuna d'elles per fer-vos més fàcil l'elecció.
Aquestes són les nostres recomanacions depenent de cada pel·lícula:
- Burning, de Lee Chang-dong: si busques una pel·lícula sorprenent, misteriosa, ambigua, diferent. D'aquelles que et quedes mirant la pantalla intentant resoldre l'enigma que el cineasta està plantejant als espectadors, en una barreja de retrat social, lluita de classes i triangle romàntic. Especialment recomanada per cinèfils exigents.
- Funan, de Danis Do: per descobrir una animació diferent en la línia de La tumba de las luciérnagas (1988). T'ajudarà a aprendre sobre un període molt violent de la història de Cambodja, amb moltes dosis de tragèdia. Especialment recomanada pels que busquen una animació adulta amb consciència social.
- Hotel Salvación, de Shubhashish Bhutiani: una d'aquelles dramèdies familiars, que combina el sentit de l'humor amb el dramatisme d'una història sobre la vellesa. Una feel good movie amb la que molts es podran identificar. Especialment recomanada per persones amb ganes de riure, però també de deixar caure una llagrimeta al final.
- La cámara de Claire, de Hong Sang-soo: per fans de Woody Allen i les comèdies de diàlegs àgils i personatges excèntrics. Una bona oportunitat a més per veure en acció a una diva del cinema francès (Isabelle Huppert) i a una gran promesa del sud-coreà (Kim Min-hee). Especialment recomanada per fans de les comèdies estranyes.
- La ceniza es el blanco más puro, de Jia Zhang-ke: aquesta pel·lícula es troba en un punt intermedi entre el thriller i el gènere romàntic, així que el resultat és una emocionant història de pennediment i retrobada de la passió en el marc del crim xinès. Especialment recomanada per aquells que volen més acció (tot i que no massa trepidant).
- La tercera esposa, de Ash Mayfair: hi ha llocs del món on les dones han de patir el sexisme i la violència heteropatriarcal de la forma més vergonyosa possible. Aquesta pel·lícula és perfecta per comprovar que encara queda molta feina per fer. Especialment recomanada per defensors d'un feminisme transversal.
- Made in India: Shui Dhaaga, de Sharat Katariya: a aquesta programació també s'hi poden trobar comèdies lleugeres per passar una estona agradable a la sala de cinema, però al mateix temps aprendre una mica sobre una situació real, en aquest cas, a l'Índia. Especialment recomanada per simpatitzants de la comèdia romàntica i familiar de bones intencions.
- Mi vecino Totoro, de Hayao Miyazaki: una oportunitat única de veure en la gran pantalla una de les pel·lícules d'animació més importants i influents de la història. Un relat d'infantesa, màgia i la necessitat de la fantasia en moments difícils. Especialment recomanada per tota la família (nens i nenes inclosos!).
- Un asunto de familia, de Hirokazu Koreeda: que no t'enganyin les últimes pel·lícules de Koreeda (com, per exemple, Nuestra hermana pequeña), perquè aquesta última torna al dramatisme més cru de Nadie sabe. És a dir, retrat social molt difícil de digerir. Especialment recomanada pels que no tenen por a veure la realitat dels barris més pobres del Japó.
- Viaje a Nara, de Naomi Kawase: una història molt espiritual sobre dues persones molt diferents (de fet, no parlen ni tan sols el mateix idioma) que, tot i això, trobem la manera de connectar d'una forma molt profunda. Especialment recomanada per persones sensibles que prefereixen els sentiments silenciosos als grans discursos.
Ja has decidit el que veuràs a la Mostra de Cinema Asiàtic de CineBaix?
T'esperem!