Totes les pel·lícules

D (1) E (2) H (1) K (1) L (4) P (1) R (1) S (1)
Colòmbia
Espanya
2021
96 MIN

Després dels acords de pau, la guerra entre les FARC i l'Estat semblava haver acabat, però la situació dista molt de ser estable. Iván Guarnizo i el seu germà comencen a investigar el segrest de la seva mare. En trobar el diari que va escriure durant el seu captiveri, van descobrir una relació gairebé maternofilial que va tenir amb el seu segrestador. Ara que la majoria de guerrillers han entregat les seves armes, decideixen buscar-lo i, potser, parlar d'aquell temps fosc en les seves vides. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Alemanya
Mèxic
2023
102 min

En una remota i solitària vall de Mèxic, castigada per l'hivern i la sequera, els nens aprenen a contemplar la mort, la malaltia i l'amor. Una història sobre sentir vertigen davant de la vida, sobre créixer. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Bolívia
Uruguai
2022

L’Humberto és un exconvicte amb un passat tempestuós. Després de tres anys de sobrietat, torna a casa a la recerca d'una nova vida, però encara turmentat per una tragèdia passada. Ara té una oportunitat real de retrobar-se amb la seva filla Aleida, de la qual està distanciat, però primer ha de bregar amb els sogres, Carlos i Elizabeth, que són els que ara tenen cura de la seva filla. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Mèxic
2023
88 min

El Luis, un jove de 18 anys amb arrels indígenes, ingressa a l'Heroic Col·legi Militar amb l'esperança d'assegurar-se un futur millor. Allà es troba amb un sistema rígid i institucionalment violent dissenyat per convertir-lo en un soldat perfecte. (Sensacine)

Llengües Espanyol

Argentina
Bolívia
Brasil
Mèxic
Noruega
Xile
2020
97 min

El Cabra és un adolescent rebel que viu amb la seva mare al nord de l’Argentina, a la frontera amb Bolívia. Somia convertir-se en ballarí professional de Malambo, el ball folklòric dels gautxos. Mentre es prepara per a la competència més important de la seva vida, rep la visita inesperada del seu pare, el Corto, un estafador que acaba de sortir de la presó uns dies amb un permís. El Corto porta el Cabra i la seva mare a un misteriós viatge per les carreteres andines on es tornen a retrobar. Però el Cabra i la seva mare es veuran embolicats en situacions violentes i criminals El Cabra haurà d'abandonar el seu pare per seguir amb els seus somnis? (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Colòmbia
Espanya
2022
86 min

L’Eliú, un noi de camp, és empresonat en un centre experimental de menors al cor de la selva tropical colombiana, per un crim que va cometre amb el seu amic El Mono. Cada dia, els adolescents fan un treball físic extenuant i una intensa teràpia de grup. Un dia, El Mono és traslladat al mateix centre i porta amb ell un passat del qual l’Eliú intenta fugir. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Cuba
Itàlia
2023
119 min

La Milagros sobreviu venent cons de cacauets al carrer i passa els dies escoltant la ràdio i llegint cartes antigues. El Frank i l’Alain van a l'escola i somien emigrar als Estats Units per convertir-se en jugadors de beisbol. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Espanya
Guatemala
2023
30 min

El documental aborda la importància de la cooperació entre cooperatives i comunitats de banda i banda de l'oceà, per posar en marxa un programa per a la generació d'energia elèctrica amb l'objectiu de proporcionar un servei digne, mediambiental sostenible i econòmicament accessible per a tots els habitants de comunitats aïllades de regió occidental de Guatemala. (eina.unizar.es)

Alemanya
Argentina
Brasil
França
Itàlia
2023
109 min

El Marcelo (Marcelo Subiotto), un home d'uns 50 anys, ha dedicat la seva vida a l'ensenyament de Filosofia a la Facultat de Filosofia i Lletres. Quan el cap de Càtedra, mentor i company d'aventures del pensament mor inesperadament, el Marcelo assumeix que heretarà la titularitat de la Càtedra que ha quedat vacant. El que no s'imagina és que Rafael Sujarchuk (Leonardo Sbaraglia), un col·lega brillant i seductor, tornarà des d'Alemanya per disputar el lloc vacant. Comença llavors una batalla sense quarter entre dos professors extremadament oposats en els seus estils i pedagogies. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Brasil
2023
92 min

Retratos fantasma és un viatge multidimensional a través del temps, el so, l'arquitectura i el cinema, ambientat en el paisatge urbà de Recife, capital costanera brasilera de Pernambuco: un territori històric i humà, examinat a través de les grans sales de cinema que van servir com a espais de convivència durant el segle XX. (FilmAffinity)

Llengües Portuguès, amb subtítols en espanyol

Espanya
Perú
2024
70 min

L’empresonament del president peruà Pedro Castillo i la presa del poder il·legítimament de Dina Boluarte, el desembre de 2022, generaren una onada de protestes que foren reprimides amb armes letals per policia i exèrcit. Les poblacions d’Andahuaylas, Ayacucho i Juliaca foren escenaris de les massacres més sagnants. El documental dona veu a les víctimes i als pobles quítxua i aimara del sud rural del Perú, mobilitzats en un clam per la justícia i contra la impunitat.

Llengües Espanyol