Sessions per a centres educatius

Projeccions especials per a centres educatius dins la
11 edició de La Mostra de CineBaix.
Mostra de cinema internacional del Baix Llobregat

 

La Mostra de CineBaix és un projecte que té com un dels seus objectius apropar el cinema d'Amèrica Llatina i el del Sud de la Mediterrània i el Llevant a l'alumnat i als centres educatius. La Mostra de CineBaix proposa un conjunt de pel·lícules a l’alumnat dels cicles mitjà i superior de Primària, ESO, batxillerat, cicles formatius i escoles d'adults per gaudir d’algunes de les pel·lícules més interessants de la programació, amb l'objectiu de difondre i promocionar el cinema d'aquests països i per donar a conèixer una altra mirada d’aquestes societats. Tot això des de la convicció que el cinema és una eina de coneixement i comprensió del món on vivim, i una contribució, mitjançant la cultura i l’expressió artística, per canviar la imatge i els estereotips, en aquest cas concret, sobre el món llatinoamericà i el món del sud de la mediterrània i el Llevant (Pròxim Orient)

Trobareu informació dels títols oferts en aquesta pàgina web o podeu demanar-la a educa@cinebaix.com.

A qui s’adreça: Alumnat dels cicles mitjà i superior de Primària, ESO, batxillerat, cicles formatius, educació especial, escola d’adults i PTT.
Temàtica: Educació per a la ciutadania. Cultura.
Suport a l’activitat: Cada pel·lícula s’acompanya d’una fitxa per treballar-ne el contingut, abans i després de la projecció.

Objectius:

  • Utilitzar el cinema per treballar temàtiques relacionades amb els drets humans i la diversitat cultural i lingüística.
  • Afavorir el coneixement dels pobles mediterranis i llatinoamericans mitjançant la cultura i l’expressió artística per tal de contribuir a canviar la imatge i els estereotips sobre aquests països.
  • Fomentar una visió i una actitud d’anàlisi i reflexió crítica de la realitat que ens envolta.
  • Acostar els joves a una oferta cinematogràfica diferent en base a la promoció de la diversitat cultural i lingüística.

Calendari: Dijous 10 de novembre (possibilitat d’altres dates al novembre)

Lloc on es realitza: CineBaix (Joan Batllori, 21 - Sant Feliu de Llobregat)

Horari: Matí

Preu: Entrada gratuïta

Inscripcions: Abans del 21 d'octubre enviant un correu a educa@cinebaix.com

Les demandes s’atendran per ordre de petició. Capacitat segons aforament

 

Pel·lícules programades a la secció La Mostra.EDUCA:

Bèlgica
Espanya
França
Itàlia
2006
92 minuts
Secció de La Mostra: 

Faula que tracta el tema de la tolerància elaborada pel director de Kirikú i la bruixa, Michel Ocelot. Azur, ros i d'ulls blaus és fill d'un noble, i Asmar, de pèl fosc, és fill de la dona que els ha criat. Eren tan amics que es consideraven germans. Però una vegada que van créixer, els seus camins es van separar de forma violenta arribant fins i tot a convertir-se en rivals. Cada un busca la fada Dijins al Maghreb medieval, fet que provocarà el seu retrobament. (Sensacine)

Llengües: Doblada en català

Espanya
2015

Khamsa (significa ‘cinc’ en àrab) és un viatge per les inquietuds i els somnis de cinc persones unides per una generació i les aigües de la Mediterrània, però separades per horitzons i entorns llunyans. Cinc joves, cinc poblacions mediterrànies, cinc històries. Hiba, Hakeem, Seif, Nina i Ayoub. Beirut, Alexandria, Djerba, Timezrit i Casablanca. A través de la seva pròpia veu i gravat amb els seus propis ulls, recorrem els universos d'aquests cinc protagonistes.

Llengües: Versió original amb subtítols en català

Alemanya
Aràbia Saudita
2013
98 minuts
Secció de La Mostra: 

Wadjda té deu anys i viu en una societat tan tradicional que certes coses com anar amb bicicleta li estan totalment prohibides. Malgrat tot, és una nena divertida i emprenedora que voreja sempre el límit entre el que està autoritzat i el que està prohibit. Wadjda desitja tenir una bicicleta per poder competir amb el seu amic Abdullah en una cursa, però la seva mare no l'hi permet perquè les bicicletes són un perill per a la dignitat d'una noia. (FilmAffinity)

Llengües: Doblada en castellà

Bèlgica
França
Itàlia
2011
136 minuts

En un petit poble de l'Orient Mitjà, la tradició exigeix que les dones vagin a buscar aigua, sota un sol ardent, a la font que neix al cim d'una muntanya. Leila, una jove casada, proposa a les altres dones una vaga de sexe: no mantindran relacions sexuals fins que els homes col·laborin amb elles en el transport de l'aigua fins al poblet. (FilmAffinity)

Llengua: Doblada en espanyol